Verrier & Fils Cuvée Brut Tradition (0,375l)
Popis
Cuvée pocházející z historických vinic vinařství Verrier, překračujících stáří až 70 let.
Složení: 75 % Meunier, 5 % Pinot Noir, 20 % Chardonnay. Obsahuje 25 % rezervních vín z předchozích 2 let. Hrozny pocházejí z vinic Petit Morin (nedaleko Épernay a Sézanne), jež jsou orientované na jihovýchod a mají jílovité podloží s vápencovými prvky. Zraje 4 roky ve sklepích. Dosáž: 8 g/l.
Barva je jemně zlatožlutá barva se zelenými odlesky. Příjemné perlení s přetrvávajícím provazcem bublinek. Jedná se o víno plné mladistvosti a svěžesti. Cítit můžeme vůni citrusů, bílých květů, čerstvé sušenky a lehký nádech minerality, evokující pocit mladého jara. Po chvíli provzdušňování se síla minerality ještě více prohloubí a přinese jemné dřevité tóny. Svěžest, jemnost a mineralita to jsou termíny, charakterizující toto víno. Chuť tohoto vína je svěží a přináší příjemnou rovnováhu mezi kyselostí, dosáží a jemným perlením. Závěr je dlouhý, podtrhující výraz kyselosti a minerality. Na úplném konci pak můžeme pocítit prvky vápence. Kulatá a svěží, lehká a jemná, gurmánská chuť tohoto vína z něj dělá šampaňské plné svůdnosti.
Doporučujeme toto víno servírovat o teplotě 8 °C v úzké skleničce, aby si zachovalo svoji svěžest a rovnováhu chutí. Toto šampaňské se skvěle hodí jako aperitiv nebo dokonale podtrhne chuť lehkých pokrmů jako jsou hřebenatky, či sýrové profiterolky.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Po pět generací provozuje rodina Verrier vinice ve vesnici Étoges mezi Epernay a Sezanne.
Od roku 1860 jsou vinaři z otce na syna: Auguste & Ismérie VERRIER / Eugène & Léonie VERRIER / Raymond & Edith VERRIER / Francis & Maryse VERRIER / Emmanuel & Laurence VERRIER.
Étoges
V Étoges najdeme tři ušlechtilé odrůdy vinné révy Champagne, vysazené na útesu Ile-de-France, na podloží tvořeném křídami „Bélemnite“. Vinice je na středních svazích orientovaných na jihovýchod; sluneční svit (1650 h/rok) a srážky (650 mm/rok). Na severu podporuje zadržování vody plošina Brie, která má jílovité a tudíž nepropustné podloží. Tato zeměpisná poloha upřednostňuje výskyt ranních mlh, které v kombinaci se slunečním svitem dávají vzniknout úžasnému šampaňskému.
Dům produkuje ročně cca 30 000 lahví.