PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Rosé 2014 (0,75l) v dárkovém boxu
Popis
Připravte se na vrcholný zážitek luxusu a elegance. Představujeme vám PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Rosé 2014 (0,75l) v exkluzivním dárkovém boxu – mistrovské dílo, které ztělesňuje nezdolnou krásu a neopakovatelný charakter.
ROČNÍK
Ponořte se do příběhu ročníku 2014, který je svědectvím o nezdolnosti a mistrovství. Po slibném, teplém jaru, které dalo vinné révě ideální start, čelila příroda chladnému a vlhkému červenci. Přestože deště ohrožovaly úrodu, chladivý vítr a zázračné zářijové slunce zachránily a dokonale vyzrály hrozny. Výsledkem je šampaňské, které ztělesňuje triumf nad nepřízní, s jedinečným charakterem a hloubkou, kterou jinde nenajdete. Každá kapka je oslavou houževnatosti a dokonalosti.
HROZNY
Srdcem tohoto velkolepého šampaňského jsou pečlivě vybrané hrozny: 60 % Chardonnay pro eleganci a svěžest a 40 % Pinot Noir pro strukturu a bohatost. Pocházejí z jedenácti prestižních Cru v Montagne de Reims, kolébce těch nejlepších šampaňských, což zaručuje nezpochybnitelnou kvalitu a terroir, který promlouvá sám za sebe.
Zrání
Trpělivost se proměňuje ve zlato! Toto Rare Rosé zrálo neuvěřitelných 9 let v hlubokých sklepích na kvasinkách, což mu dodalo nepřekonatelnou komplexnost, jemnost a harmonii. Díky dosáži 9 g/l je jeho chuť dokonale vyvážená – ani příliš sladká, ani příliš suchá – prostě dokonalost v každém doušku, stvořená pro ty, kteří ocení skutečnou uměleckou práci.
CHUŤ
Připravte se na nezapomenutelnou symfonii chutí. Již čtvrtý ročník Rare Rosé vás uchvátí na první pohled svou neuvěřitelně sytou, měděně zlatavou barvou, která předznamenává jeho bohatost a hloubku – vzpomínku na legendární Millésime 2007. Sledujte, jak se jemné, perzistentní bublinky líně vznáší ve vaší sklenici, připraveny odhalit tajemství.
Už první přivonění k Rare Rosé Millésime 2014 odhalí jeho mimořádnou osobnost. Vaše smysly se probudí s výraznou explozí vůní červeného a černého ovoce – lesních jahod, šťavnatých černých třešní, opulentních ostružin – doplněných osvěžujícím nádechem krvavého pomeranče. Dovolte mu dýchat a odmění se vám nečekanou velkorysostí: objeví se pižmo, zralá meruňka a kandovaný pomeranč, delikátně obalený v hořké čokoládě. Následuje balet fialek, elegantních růží a exotické guavy, protkaný nuancemi kandovaného ovoce a kakaa. Celkový dojem? Sofistikovaná, nadčasová elegance, která se s každým douškem prohlubuje o kořeněné tóny badyánu a pepře, zakončené jemným dotekem višní a čerstvé briošky.
Na patře se tato úžasná vůně promění v živý, šťavnatý a ohnivý zážitek. Chuť granátového jablka, třešní Morello a sušených květin tančí na jazyku, než se rozvine do velkorysé, sametové dimenze, charakterizované tóny jahodového koláče a krémového crème pâtissière. Rare Rosé Millésime 2014 vrcholí mohutným, vířivým, vinným napětím, které je hodné těch nejvybranějších restaurací světa. Na patře se rozkvétá intenzivní čokoláda, špetka růžového pepře a zralé višně. Degustaci korunuje nádherně dlouhá, pozitivní hořkost, která jen podtrhuje výjimečnost tohoto excentrického ročníku. Přenese vás do světa čistého luxusu.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Pozvedněte svůj kulinární zážitek na novou úroveň. PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Rosé Millésime 2014 je perfektním partnerem pro ty nejvytříbenější pokrmy. Představte si ho po boku jemného Vitello tonnato, robustních španělských uzenin nebo pikantního hovězího tataráku s kapary a pepřem. Jeho komplexnost dokonale doplní francouzského dušeného úhoře na červeném víně, bohatou zvěřinu s brusinkovou omáčkou, crème de cassis a kakaem, nebo překvapivou polévku z lesního ovoce se sladkým kořením. A pro ty, kteří milují klasiku, bude jednoduchý jahodový koláč s tímto šampaňským nebeskou kombinací. Podávejte při ideální teplotě 10 – 12°C, abyste plně rozvinuli jeho magickou auru.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.