PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut (0,375l)
Popis
Představte si okamžik, kdy se otevírá láhev, která v sobě nese esenci hollywoodského lesku a nezapomenutelných oslav. PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut není jen šampaňské, je to ikona. Pila ho samotná Marilyn Monroe, byl nedílnou součástí scénářů Laurela & Hardyho a dodnes udává tón na těch nejprestižnějších událostech, včetně oslav Oscarů. Dopřejte si kousek této legendy a zažijte pocit, že jste součástí něčeho skutečně výjimečného, něčeho, co definuje vzrušující okamžiky. Kdekoliv se děje něco opravdu strhujícího, tam nesmí chybět.
Hrozny
Za každou bublinkou se skrývá mistrovská kompozice pečlivě vybraných hroznů. Toto velkolepé šampaňské je vytvořeno z harmonické symfonie 20 % Chardonnay pro svěžest a eleganci, 50 % Pinot Noir pro bohatost a strukturu a 30 % Meunier pro ovocnost a jemnost. S minimálně 25 % rezervních vín je zaručena konzistence a hloubka, která Vás okouzlí. Hrozny pocházejí ze 100 různých cru, což zajišťuje bezkonkurenční komplexnost a rozmanitost v každém doušku.
Zrání
Tajemství jeho bezchybné kvality a výjimečné hloubky spočívá v pečlivém a dlouhém procesu zrání. Cuvée Brut zraje minimálně 24 měsíců na kvasinkách hluboko ve sklepě, kde se rozvíjí jeho charakteristická komplexnost. Následně, po odkalení (degorgement), dozrává ještě dalších 6 měsíců, aby dosáhlo své absolutní dokonalosti a harmonie. S dosáží pouhých 8 g/l nabízí dokonale vyvážený profil, který potěší i ty nejnáročnější gurmány.
Chuť
Připravte se na senzorický zážitek, který vás okamžitě uchvátí! Toto šampaňské se pyšní nádhernou zlatou barvou, ve které se třpytí nekonečné, jemné provázky bublin, tančící v elegantním tanci. Přivoňte a nechte se unést opojným aroma bílé broskve, čerstvých mandlí, povzbuzující máty a delikátního pomerančového květu. V ústech vás okamžitě probudí pronikavá svěžest s tóny šťavnatých čerstvých hrušek a jablek, doplněná jemným nádechem citrusových plodů, které probudí vaše smysly. A na závěr? Bohatá a nezapomenutelná dochuť čerstvě opečeného toastu a briošky, která zanechá trvalý dojem luxusu a požitku.
Párování k jídlu
Pozvedněte svůj kulinární zážitek na novou úroveň! PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut je ideálním společníkem pro ty nejvybranější pokrmy. Jeho svěžest a komplexnost se perfektně snoubí s delikatesami, jako je mořský okoun, bohatý hovězí tatarák, lehké cuketové roládky s fetou nebo zralý mladý sýr Comté. Připravte se na symfonii chutí, která vás nenechá na pochybách, že jste si vybrali to nejlepší pro vaše smysly.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.