LOUIS ROEDERER Vintage 2016 (0,75l) v dárkové krabičce

LOUIS ROEDERER Vintage 2016 (0,75l) v dárkové krabičce. Lahodná kombinace 70 % Pinot Noir a 30 % Chardonnay. Vůně s tóny červeného rybízu, švestek a broskví. Chuť je dynamická, s ovocnou kyselinkou a náznakem čokolády. Ideální pro každou příležitost. Kupte nyní!

  • Na skladě
2 195 Kč
Kategorie: Louis Roederer
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2017
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

ROČNÍK

Představte si triumf přírody, kde extrémní výkyvy počasí v roce 2016, od mírné, deštivé zimy přes mrazivé jaro a bouřlivé léto, ustoupily dokonalosti. Chladné a suché září se stalo klíčem k zázračnému dozrávání hroznů, které dalo vzniknout něčemu truly výjimečnému. Především modré hrozny dosáhly pozoruhodné zralosti, která se projevila explozí výrazné ovocné vůně a plným, opulentním tělnatým dozvukem. Právě v takových suchých, zralých a zdravých ročnících se naplno odhaluje majestátnost odrůdy Pinot Noir, hlavního pilíře tohoto mistrovského cuvée.

 

HROZNY

Získejte exkluzivitu, která pramení z pečlivě vybraných odrůd: 70 % Grand Cru Pinot Noir a 30 % Chardonnay. Každý hrozen pochází z prestižních vinic Grand Cru ve Verzy a Chouilly, kde tradice a terroir společně tvoří základ pro nezapomenutelný zážitek. To je záruka kvality, kterou cítíte v každé kapce.

 

ZRÁNÍ

Dopřejte si luxus času a trpělivosti. Toto šampaňské je výsledkem precizního alchymistického procesu: 34 % hroznů podstupuje první kvašení v ušlechtilých dubových sudech z Burgundska, což dodává komplexnost a hloubku. Následně u 24 % vína probíhá jemná malolaktická fermentace. Ale pravé kouzlo se odehrává ve sklepích, kde šampaňské zraje minimálně 6 let na kvasinkách. Každý rok přináší další vrstvu elegance, harmonie a nekonečné hloubky. S dosáží 8 g/l je dosažena dokonalá rovnováha, která podtrhuje jeho jedinečný charakter.

 

CHUŤ

Připravte se na symfonii smyslů. LOUIS ROEDERER Vintage 2016 se představuje s hlubokým, sytě žlutým odstínem, který tančí se zlatavými a jemnými jantarovými odlesky, doprovázenými energickými, živými bublinkami, které stoupají s neochvějnou elegancí. Nechte se unést intenzivní vůní pikantního červeného rybízu, šťavnatých švestek Mirabelle a zralých broskví. Jakmile se víno provzdušní, odhalí se klasické tóny Pinot Noir z Montagne de Reims: sušené ovoce a náznaky kouře, propojené s pikantní, kořeněnou vůní bílého pepře. Chuť je dynamická, soustředěná a neskutečně silná. Textura je plná, masitá a vinná, s nádhernou, ovocně šťavnatou kyselinkou, která probouzí chuťové pohárky. Ovocná exploze se pozvolna transformuje ve sladší tóny čokolády a delikátní pražené nuancí. V závěru vás okouzlí koncentrované tóny pečeného a grilovaného ovoce, podpořené minerálním pohlazením, které zanechává nádherný pocit lehkosti, velkorysosti a absolutní elegance. Toto není jen šampaňské, to je mistrovské dílo, které se rozvine na vašem patře.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Udělejte z každého jídla nezapomenutelnou událost. LOUIS ROEDERER Vintage 2016 je stvořen k tomu, aby povýšil vaše kulinární zážitky na novou úroveň. Objevte dokonalou harmonii s pokrmy jako je bohatá terinka z foie gras s pepřem, jemný filet z mořského vlka s pikantním chorizem, šťavnaté kachní prso s osvěžujícím mangovým salátkem a koriandrem, pomalu tažená telecí plec s hříbky, nebo krémové parmazánové rizoto s telecím brzlíkem. Pro optimální rozvinutí všech jeho nuancí podávejte toto šampaňské při ideální teplotě 10 - 12°C. Dopřejte si vrchol luxusu a gastronomického požitku ještě dnes!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

lr_logo2V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vinařství Louis Roederer je dnes jedním z posledních velkých stále nezávislých "Maison de Champagne", který vždy řídili a stále řídí skuteční odborníci.

Louis Roederer se narodil v roce 1809 ve Štrasburku a společníkem ve vinařství svého strýce Nicolase Schreidera se stal již ve svých osmnácti letech. O šest let později pak podnik zdědil, pojmenoval ho podle sebe a v následujících letech dovedl k nečekanému rozmachu. S pomocí svého bratra Eugéna a Huga (Hugues) Kraffta, neúnavného obchodního cestujícího hovořícího mnoha jazyky, se prodeje během jeho života zvýšily o 600 000 lahví, ze 100 000 na 700 000 lahví ročně. Roku 1870 převzal vinařství jeho syn Louis Roederer II. Zajímavostí je, že Louis junior byl přímo posedlý knihami. Jeho knihovna, s díly a výkresy z 18. století, je považována, po té v Château Chantilly, za druhou největší a nejskvostnější ve Francii. Pod jeho taktovkou dosáhla champagnes Roederer dalšího skvělého úspěchu – prodej dvou a půl milionů lahví v roce 1872, z čehož 666 000 lahví tohoto skvělého šumivého vína putovalo do Ruska (na carský dvůr) a 390 000 lahví do Spojených států amerických. Tento úspěšný vinař však zemřel v roce 1880 v pouhých 34 letech. Vzkvétající podnik po něm přebírá jeho sestra Léonie a její manžel Jacques Olry a po nich jejich děti Louis-Victor a Léon Olry-Roederer, který musel čelit nejednomu úskalí, jenž mu osud připravil – 1. světové válce v letech 1914 až 1918, Říjnové revoluci v Rusku, kvůli které přišlo vinařství o svého největšího odběratele, americké prohibici v roce 1919 a krizi v roce 1929. Léon, známý pro svou eleganci „sportmana“, svými hřebčíny, loveckým vybavením nebo zřízením podnikových odborů, tak po své smrti v roce 1932 zanechal Maison značně oslabený. Jeho obdivuhodná žena Camille Olry-Roederer, která řídila vinařství více než 40 let, vyvedla podnik obrovskou pílí a odhodláním z vinařského stínu. V roce 1979 po ní nastoupil do čela vinařství její vnuk Jean-Claude Rouzaud, vážený enolog, který nastolil politiku upřednostňování kvality nad kvantitou. Vedle řízení „admirálského“ podniku zahájil rozvoj celé řady velkých vín nejen v Champagne, ale také v Bordeaux, v Provence, v Portugalsku a v Kalifornii. Syn Jean-Clauda, Frédéric Rouzaud, převzal řízení podniku v roce 2006 a pozdvihl ambice podniku mezi skupinu velkých vín na světové úrovni.

Cristal – šampaňské carů
Již od první poloviny 19. století věděl Louis Roederer jak dobýt velké trhy jako byla německá knížectví, Holandsko, Švédsko a především pak významný ruský trh. Velký milovník těchto vín, car Alexandr II. poslal svého dvorního sommeliera do Remeše, aby mu přivezl speciální cuvée, tzn. že se podílel spolu se sklepmistrem podniku Roederer na jeho stvoření. Když se v podniku dozvěděli, že je car rozhořčen tím, že lahve se nijak neodlišují od lahví obyčejných smrtelníků, povolali vlámského mistra sklenáře, jenž byl proslulý výrobou úchvatných nebarvených křišťálových lahví s rovným dnem… Tak se zrodil i název mýtického "cuvée de prestige" - Cristal v "nejjasnější" lahvi náležitě ozdobené císařskými znaky.
Za vlády Mikuláše II. se Maison Louis Roederer stal "Oficiálním dodavatelem Ruského císařského dvora", ale říjnová revoluce toto půl století trvající aristokraticko-chuťové souznění ukončila. Na konci dvacátých let 20. století se Cristal vrátil na honosné evropské stoly a později i na ty světové, od té doby je zcela nemožné uspokojit poptávku po tomto skvostu. Jeho sláva je skutečně oslňující.
214 hektarů vinic se rozkládají ve třech hlavních výrobních zónách v Champagne Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Côte des Blancs. Množství hroznů z těchto vinic pokryje dvě třetiny potřeb vinařství, což umožňuje perfektní kontrolu nad výrobou šampaňského. Většina vinařů totiž musí hrozny nakupovat.
Základní osobitost šampaňského spočívá v umění scelovat vína z různých terroirs. Díky bohatosti a různorodosti svých vinic může Louis Roederer využívat obrovské palety vín pro scelování. Drží v ruce všechny trumfy pro sestavení svých cuvées. Vína se však nepoužijí hned. Některá z nic putují mezi "rezervy vinařství" do velkých dubových sudů: přijdou na řadu při scelování šampaňského Brut Premier, aby udržela neměnnost Roederer stylu, nebo poslouží jako expediční likér. Několik tisíc litrů vína vyzrává řadu let ve více než 150 velkých dubových sudech. Jsou to tzv. "rezervní vína". Představují velmi značnou a důležitou investici společnosti: finanční náklady na uskladnění, údržba dřevěných kádí, klimatizace ve skladu, neustálý dohled nad vývojem vína…