Deutz Brut Classic (0,75l)

Delikátní, živé a skvěle vyvážené šampaňské s průzračnou žlutou barvou a jemnými bublinkami tvořícími krémovou pěnu. Čistá, elegantní vůně odhaluje aroma svěžího citronu, grepu a květin. V chuti lze rozpoznat meruňku, zralé jablko a kouřově minerální tóny - to vše ověnčeno čerstvou brioškou a opečeným toasem. Tento Brut nabízí krásnou harmonii chutí. 


  • Na skladě
1 095 Kč
Kategorie: Deutz
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 30 % Pinot Noir, 40 % Chardonnay a 30 % Meunier

Rezervní vína tvoří až 40 % směsi.

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 9 g/l

 

CHUŤ

Delikátní, živé a skvěle vyvážené šampaňské s průzračnou žlutou barvou a jemnými bublinkami tvořícími krémovou pěnu. Čistá, elegantní vůně odhaluje aroma svěžího citronu, grepu a květin. V chuti lze rozpoznat meruňku, zralé jablko a kouřově minerální tóny - to vše ověnčeno čerstvou brioškou a opečeným toasem. Tento Brut nabízí krásnou harmonii chutí. 

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Brut Classic je perfektní jako aperitiv, ale krásně notuje s pokrmy s foie gras, pečeným kuřecím prsem s houbovou omáčkou, lehce upraveným mušlím svatého Jakuba či krevetám, parmezánovému rizotu nebo sýru Brie.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

deuz_logo

Z přátelství dvou mladých podnikatelů z Cách, Pierra-Huberta Geldermanna a Williama Deutze se v srdci Aÿ v roce 1838 zrodil šampaňský dům Deutz. Vytvořili filozofii naprostého nasazení, která vedla k tomu, že jejich šampaňské bylo rychle oceněno po celé Evropě.

V roce 1983 dům koupila rodina Rouzaud, která vlastní také Louis Roederer.

 

Vinařský rukopis

Výroba vína je velmi tradiční, vinifikace probíhá v nerezových kádích. Dubové sudy se zde zcela vynechávají, aby se zdůraznila čistota a svěžest vína. Základní vína se nechávají kvasit při nízkých teplotách, aby se zachovala aromata, a všechna vína procházejí malolaktickou fermentací (jablečno-mléčným kvašením).