Tarlant La Vigne d’Or Blanc de Meuniers Extra-Brut (0,75l)

100 % Meunier z jedné vinice zvané "Pierre de Bellevue" v Oeuilly. Aroma exotického ovoce (ananas, limetky), jablečného džemu s lehkým náznakem mandlí a dubu. V chuti je šampaňské kulaté, zralé a elegantní. Do popředí se dostává liči, mango a ananas s dotekem švestek, lískových ořechů a koření. Závěr je vytrvalý a komplexní.


  • Na skladě
3 778 Kč
Kategorie: Tarlant
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Noirs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Název “La Vigne d'Antan” odkazuje na původní předfyloxerové keře.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Meunier (neboli Blanc de Noirs)

Hrozny pochází z jedné vinice zvané "Pierre de Bellevue" v Oeuilly.

Stáří vinice je přes 60 let a má spíše křídovo-jílovité podloží.

 

ZRÁNÍ

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. Následně šampaňské zraje minimálně 10 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 4 g/l

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva se žlutými odlesky a živou pěnou. Aroma exotického ovoce (ananas, limetky), jablečného džemu s lehkým náznakem mandlí a dubu. V chuti je šampaňské kulaté, zralé a elegantní. Do popředí se dostává liči, mango a ananas s dotekem švestek, lískových ořechů a koření. Závěr je vytrvalý a komplexní.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto Blanc de Noirs nabízí jedinečný zážitek v kombinaci s tatarákem z mořského cejna s limetkou, zeleninovým quichem, či steaku filet mignon s demi-glace a karamelizovanými mrkvičkami.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

tarlent_logo

Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.

Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.

Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.