Ruinart Rosé Second skin (0,75l)

Ve světle rostoucích výzev v oblasti životního prostředí se šampaňský dům Ruinart rozhodl učinit významný krok kupředu ve svém závazku k zachování živé půdy a předávání knowhow, umění a kultury. Představuje tak počin, který nemá obdoby: Ruinart Second Skin case, ekologicky navržené balení, jako alternativu k dárkovému boxu.


  • Na skladě
1 690 Kč
Kategorie: Ruinart
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva: Růžové
 

Ruinart Rosé bylo poprvé vytvořeno v roce 1764 a okamžitě se stalo senzací. Jeho jedinečnost spočívá ve vysokém podílu Chardonnay (45%). Intenzivní, ovocné a aromatické víno, vyznačující se delikátní sytě růžovou barvou granátového jablka s oranžovými odlesky.

Úvodní tóny šampaňského evokují právě sesbírané červené ovoce (třešně, maliny, lesní jahody) a postupně přecházejí do jemných květinových a tropických tónů (růže, granátové jablko, liči, kvajáva). To vše podtrhují svůdné kořenité tóny tonka bobů a muškátového oříšku.

Šampaňské má harmonickou chuť kombinující nádhernou svěžest a plné tělo přináší intenzivní chuť právě sesbíraného červeného ovoce a v závěru jemný dotek máty.

Second Skin

Dva roky výzkumu a vývoje byly zapotřebí, abychom se nakonec vrátili k podstatě a vzniklo 100% papírové a zcela recyklovatelné pouzdro kopírující tvar lahve. Pouzdro je 9krát lehčí než jeho předchůdce a je vyrobeno bez jakékoli letecké přepravy, díky čemuž má o 60 % nižší uhlíkovou stopu. Vyrábí se výhradně v Evropě, na kraji národního parku ve Velké Británii s přísnými ekologickými normami. Dřevěná vlákna pro jeho výrobu pocházejí z ekologicky řízených lesů a jsou zpracovávaná v papírnách s využitím jedinečného know-how. 

"Pouzdro jako druhá kůže - inovativní, autentické a ohleduplné k životnímu prostředí – je čistým vyjádřením našeho závazku k udržitelnosti.“ - FRÉDÉRIC DUFOUR - Prezident, Maison Ruinart

Párování k jídlu

Lahodné víno, které podpoří Váš gastronomický zážitek od aperitivu po dezert. Jeho chuť podpoří plátky italského prosciutta, losos připravený na způsob tataki, jehněčí nebo telecí maso a na závěr malinový koláč nebo tiramisu.

Ideální teplota pro servírování je 8-10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ruinart_logo

Firma Ruinart byla založena v roce 1729 a patří k nejstarším výrobcům šampaňského na světě.

Její historie je spojena s úplnými počátky šampaňského. Její zakladatelé a jejich nástupci vytvořili z Ruinartu šampaňské pro nejlepší světové tabule.

Šampaňské Ruinart se dělí na tři hlavní typy: Dom Ruinart, Ruinart a „R“ Ruinart.

Šampaňské Ruinart sehrálo roli v nejvěhlasnějších událostech Evropy.

Bylo to šampaňské při prvním komerčním letu Concordu, oficiální partner Golden Cup, známého mistrovství v pólu organizovaného každoročně v Bagatelle ve Francii. V rámci dlouhodobé tradice vynikající kvality Ruinart také vytvořil soutěž Best Young French Sommelier Trophy (cena pro nejlepší mladé francouzské sommeliery) a Best European Sommelier Trophy (cena pro nejlepší evropské sommeliery)...

Šampaňské Ruinart patří do skupiny LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) - největšího světového podniku s luxusním zbožím, vlastnícího jedinečné portfolio s více než 60 prestižními značkami.

 
Nacházíte se na stránkách s prodejem alkoholických nápojů. Pokračováním v prohlížení potvrzujete, že vám již bylo 18 let. Tyto stránky používají soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zde.