PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut Magnum (1,5l)
Popis
Hrozny: Srdce a Duše Vášnivé Tvorby
Představte si vrchol mistrovství, zrozený z pečlivě vybraných hroznů, které dávají tomuto šampaňskému jeho jedinečný charakter. Vzniká z fascinující směsi: hrdých 50 % Pinot Noir, elegantních 25 % Meunier a jemných 25 % Chardonnay. Ale to není vše! K tomuto základnímu elixíru je s láskou přidáno minimálně 25 % vzácných rezervních vín, pocházejících z úžasných 100 různých cru.
Toto neodolatelné růžové šampaňské je mistrovsky vinifikováno metodou míchání, kde 15 % Pinot Noir je zpracováno jako tiché červené víno. Proč? Aby se dosáhlo té nepřekonatelné hloubky a barevné intenzity, která vás okamžitě okouzlí. Toto speciální Pinot Noir pochází z legendárních vinic v Les Riceys, místa proslulého svou výjimečnou kvalitou.
Zrání: Čas, který Promění Sen ve Skutečnost
Nechte se unést příběhem o trpělivosti a oddanosti! Každá láhev Rosé Brut Sauvage prochází minimálně 24 měsíci zrání na kvasinkách v temných, chladných sklepích, kde se rodí jeho komplexní duše. A to není konec! Po pečlivém odkalení si dopřeje další 3 měsíce klidu, aby se jeho chutě a aroma dokonale snoubily. Výsledkem je harmonická symfonie, připravená vás okouzlit.
S dosáží 8 g/l je toto šampaňské perfektně vyvážené, což podtrhuje jeho přirozenou eleganci a svěžest. Žádná zbytečná sladkost, jen čistá radost z chuti.
MAGNUM: Ultimativní Forma Pro Váš Zážitek
Chcete zažít šampaňské v jeho naprosté špičkové formě? Pak je MAGNUM vaší jedinou volbou! Nejde jen o dvojnásobný objem (1,5l), jde o vědecky prověřenou dokonalost. Díky specifickému poměru hrdla láhve k jejímu tělu je u Magnumu výrazně sníženo okysličení vína. To umožňuje optimální a komplexnější stárnutí, které odemyká skryté vrstvy chutí a vůní, které byste v menší láhvi nikdy neobjevili. Představte si víno, které se vyvíjí do absolutní dokonalosti, stává se bohatším, hlubším a nekonečně uspokojujícím. Toto je šampaňské, které by si zasloužil každý pravý znalec!
Chuť: Rozpoutejte Symfonii Smyslů
Připravte se na zážitek, který vám rozbuší srdce! Toto delikátní růžové šampaňské se pyšní jiskřivou růžově lososovou barvou, která je sama o sobě uměleckým dílem. Od prvního okamžiku vás okouzlí jeho nespoutaná a výrazná vůně. Představte si čerstvě utržený rybíz, šťavnaté třešně, sladké lesní jahody a temné ostružiny, tančící ve vašich smyslech. A pak, jak se víno otevírá a dýchá, se rozvinou další tóny: osvěžující krvavý pomeranč, hluboké černé třešně a neodolatelné máslové sušenky, které vás přenesou do luxusní cukrárny.
V chuti je živé a elegantní, s jemným, ale výrazným dotekem zralých jahod a osvěžujících červených pomerančů. Tyto primární chutě mistrovsky doplňují bohaté noty ostružinového džemu, exotické lékořice a lehce pikantní, tajemné kouřové tóny. Závěr? Je to plný, dlouhý a neskutečně uspokojující, s krémovou texturou, která pohladí vaše patro a zanechá vás touhou po dalším doušku. Toto není jen pití, to je cestování chutí!
Párování k Jídlu: Povzneste Své Kulinární Umění
Jste připraveni povznést své stolování na novou úroveň elegance a požitku? PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut Magnum je univerzální klenot, který se hodí ke každé příležitosti. Vychutnejte si ho samotné jako sofistikovaný aperitiv, který otevře vaše smysly a připraví je na nezapomenutelný večer.
Nebo ho kombinujte s pokrmy, které podtrhnou jeho brilanci: Představte si dokonale připravený steak ze svíčkové s karamelizovanou červenou cibulkou, krémovými šťouchanými bramborami a bohatou demi-glace omáčkou. Nebo snad lehký a svěží lososový filet s omáčkou z citronu a koriandru? Pro milovníky zeleniny je ideální volbou grilovaná cuketa, lilek a rajčata s čerstvými bylinkami. A samozřejmě, pro sladký závěr, neexistuje nic lepšího než dokonalá harmonie s dezerty z červeného ovoce – ať už je to třešňový koláč, jemná jahodová bublanina, nebo klasické jahody Wimbledon. Každá kombinace je zárukou nezapomenutelného zážitku!
Nezapomeňte, pro maximální potěšení podávejte toto šampaňské vychlazené na optimálních 8 - 10°C. Dopřejte si luxus, který si zasloužíte!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.