PIPER HEIDSIECK Riviera (0,75l)

  • 1 z 2
PIPER HEIDSIECK Riviera (0,75l) - polosuché šampaňské pro plážovou atmosféru. Vychutnejte opojnou chuť s náznakem exotiky a sladkého koření. Ideální s ledem. Kupte nyní a zažijte léto plné chuti!

  • Na skladě
1 190 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Demi-sec
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Představte si to: nekonečné azurové nebe, hřejivé slunce na kůži a v ruce sklenice, která drží esenci dokonalé relaxace. Přesně to vám přináší PIPER HEIDSIECK Riviera – polosuché šampaňské stvořené pro okamžiky čisté radosti a bezstarostné plážové atmosféry. Nechte se unést! Dobře vychlazené, nebo s pár kostkami ledu, se vám toto mistrovské dílo odvděčí opojnou chutí, v níž se snoubí náznak exotiky a svůdného sladkého koření. Je to zážitek, který vás bude neodolatelně nutit k dalšímu doušku, dokud se každá kapka nestane vzpomínkou na čistou blaženost.

 

Hrozny – Srdce Šampaňského Mistrovství

Poznejte základ, který činí Piper Heidsieck Riviera tak jedinečným. Toto exkluzivní šampaňské je pečlivě složeno z 50 % Pinot Noir, 30 % Meunier a 20 % Chardonnay – odrůd, které dodávají charakter, plnost a svěžest. Ale to není vše! Tajemství jeho hloubky spočívá v tom, že směs obsahuje cca 25 % pečlivě vybraných rezervních vín, která dodávají bohatost a komplexnost. Hrozny pocházejí z více než 50 různých cru, což zajišťuje rozmanitost a nejvyšší kvalitu každé lahve. Je to alchymie, která povyšuje každou bublinku na umělecké dílo.

 

Zrání – Cesta k Dokonalosti

Každá kapka Piper Heidsieck Riviera je výsledkem trpělivosti a mistrovského řemesla. Toto šampaňské podstupuje malolaktickou fermentaci (jablečno-mléčné kvašení), proces, který změkčuje kyseliny a dodává vínu jeho charakteristickou hebkost. Následně zraje po neuvěřitelných minimálně 2 roky ve sklepích na kvasinkách, kde se rozvíjí jeho komplexní aroma a textury. Ani po degorzáži to nekončí! Šampaňské dále odpočívá dalších 6 měsíců ve sklepě, aby dosáhlo absolutní harmonie a dokonalosti. S dosáží 35g/l je to sladká symfonie, připravená okouzlit vaše smysly.

 

Chuť – Neodolatelná Exploze Smyslů

Připravte se na spontánní, osvěžující a živoucí zážitek. Riviera se pyšní křišťálovou zlatou barvou, která tančí s čipernými bublinkami, korunovaná sametovou pěnou. První doušek probudí vaše chuťové buňky s počátečními tóny šťavnaté hrušky a sladké žluté broskve. Tyto ovocné extáze elegantně ustupují opojné vůni zimolezu, následované jemným dotekem anýzu. A pak? V ústech se rozlije sladké aroma křupavého karamelu a čerstvého créme brulée – opulentní a povzbuzující exploze chutí! Vše je mistrovsky doplněno vanilkou a pomerančovým květem. A ty bublinky, krystalizované ledem, odhalí další dimenzi – překvapivé sladké koření, které je perfektně vyváženo svěžestí vína. Je to chuť, která vás přenese přímo do středomořského ráje.

 

Servírování – Pozvedněte Zážitok

Pro plné rozvinutí komplexních vůní a chutí Piper Heidsieck Riviera doporučujeme servírovat ve velké sklenici typu cabernet. Nechte víno dýchat, nechte se unést jeho bohatostí. A pokud toužíte po skutečném doteku exotiky a chcete pozvednout zážitek na novou úroveň, přidejte do sklenice, kromě ledu, kousek čerstvého zázvoru nebo plátek ananásu. Tento malý trik zvýší svěžest vína a neuvěřitelně zvýrazní jeho citrusové tóny, čímž vytvoří naprosto nezapomenutelnou symfonii chutí. Dopřejte si tento luxus a objevte chuť léta!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.