PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
Hrozny
Ponořte se do světa ryzí elegance s PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs! Každá kapka tohoto výjimečného šampaňského je mistrovským dílem vytvořeným ze 100 % hroznů Chardonnay, čímž si zaslouží hrdý název Blanc de Blancs. To je záruka čistoty, svěžesti a nezaměnitelné jemnosti, kterou si zamilujete.
Srdce této směsi bije v ročníku 2013, obohaceném o přibližně 30 % pečlivě vybraných rezervních vín, která dodávají hloubku a komplexnost. Hrozny pocházejí výhradně z nejprestižnějších oblastí Champagne – ikonických Côte des Blancs, Montagne de Reims a Côte de Sézanne. To je záruka původu a kvality, která se odráží v každém bublinkovém polibku.
Zrání
Tato špičková symfonie chutí se rodí v tichu historických sklepů, kde šampaňské zraje minimálně 3 roky na kvasinkách. Tak dlouhý odpočinek je tajemstvím jeho neuvěřitelné hloubky, bohatosti a jedinečné textury. Po pečlivém odkalení dostane ještě dalších nejméně 6 měsíců klidu, aby se všechny tóny dokonale propojily a dosáhly absolutní harmonie.
S dosáží pouhých 4 g/l se jedná o extra brut styl, který nechává vyniknout čistou, autentickou podstatu Chardonnay – bez kompromisů, bez maskování, jen ryzí dokonalost.
Chuť
Připravte se na dechberoucí zážitek pro vaše smysly. Již při prvním pohledu vás uchvátí světle zlatá barva, protkaná elegantními zelenými odlesky a nekonečným tancem jemných, perzistentních bublinek, které stoupají vzhůru jako tekuté hvězdy. Přivoníte a okamžitě se ocitnete v rozkvetlé zahradě, kde se snoubí svěží tóny bílých květů s omamnou vůní pomerančovníku, doplněné o delikátní aroma čerstvě upečené briošky a pražených mandlí, které hladí vaše smysly.
Poté vás okouzlí živá, temperamentní a minerální chuť, která probudí každý chuťový pohárek. Přenese vás na cestu, kde se snoubí jiskřivá energie limetkové kůry a exotického yuzu s něžnou sladkostí šťavnatých hrušek. Tento harmonický balet chutí vrcholí čistým, osvěžujícím závěrem s překvapivě jemnými pepřovými tóny, které zanechávají dlouhotrvající a nezapomenutelný dojem. Toto není jen šampaňské, to je poezie v láhvi!
Párování k jídlu
Dopřejte si ultimativní kulinární zážitek s PIPER HEIDSIECK Essentiel Blanc de Blancs. Toto ročníkové mistrovské dílo je dokonalým společníkem pro ty nejvýjimečnější okamžiky. Vychutnejte si ho samotné, jako šampaňský aperitiv, který oslní vaše hosty již před večeří, nebo ho povzneste na novou úroveň v harmonii s vybranými pokrmy.
Představte si dokonalé spojení: jiskřivá svěžest tohoto šampaňského podtrhující delikátní chuť tataráku z mořského vlka s exotickou omáčkou z kokosu, limety a koriandru. Nebo se nechte unést kombinací s osvěžujícím ceviche z mořského ďasa, letními rajčaty s mozzarellou a citrusovým vinaigrettem, či klasickými, mořem vonícími ústřicemi. Pro sladký závěr doporučujeme lehký a osvěžující sorbet z limetky a yuzu, který dokonale podtrhne jiskřivé tóny šampaňského.
Pro maximální požitek podávejte při ideální teplotě 8 – 10°C. Jen tak se naplno rozvine jeho složitost a elegance. Nečekejte – dopřejte si luxus, který si zasloužíte. Objednejte si Piper Heidsieck Essentiel Blanc de Blancs v dárkové krabičce ještě dnes a proměňte obyčejný okamžik v nezapomenutelnou oslavu!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.