PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Metuzalém (6,0l)
Popis
Připravte se na událost, která se zapíše do paměti. Představte si tu energii, ten lesk, tu radost, kterou symbolizuje PIPER HEIDSIECK® Cuvée Brut Metuzalém (6,0l). Tato monumentální lahev není jen šampaňské, je to prohlášení! Marilyn Monroe si jej vychutnávala, Laurel & Hardy ho vpletli do svých legendárních scénářů. A dnes? Je to neodmyslitelná součást oslav těch největších triumfů, od hollywoodských Oscarů až po vaše osobní vítězství. PIPER HEIDSIECK® odjakživa udává tón na večírcích, kde se děje něco skutečně vzrušujícího. Buďte součástí této legendy.
Hrozny
Za touto velkolepou chutí stojí mistrovská symfonie pečlivě vybraných hroznů. V srdci každé kapky bije 20 % odrůdy Chardonnay pro eleganci, 50 % odrůdy Pinot Noir pro strukturu a sílu, a 30 % odrůdy Meunier pro ovocnou svěžest. Minimálně 25 % této směsi tvoří vzácná rezervní vína, která propůjčují hloubku a komplexnost. Všechny hrozny pochází z více než 100 různých cru, což zaručuje bezkonkurenční kvalitu a konzistenci v každé láhvi.
Zrání
Čas je luxus, a PIPER HEIDSIECK® si jej dopřává. Toto výjimečné Cuvée Brut zraje neuvěřitelných 24 měsíců na kvasinkách v hlubokých, klidných sklepech, kde se rozvíjí jeho bohatý charakter. Následně, po precizním odkalení, odpočívá dalších 6 měsíců, aby se všechny chutě dokonale propojily. S precizní dosáží 8 g/l je dosaženo dokonalé harmonie, která potěší i ty nejnáročnější jazýčky.
Chuť
Představte si zlatavý závoj, ve kterém se k nebi vznáší nekonečné, jiskřivé provázky jemných bublin – to je čistá elegance. Okamžitě vás pohltí omamná symfonie vůní: šťavnatá bílá broskev, křehké čerstvé mandle, osvěžující máta a delikátní pomerančový květ. Při prvním doušku vás zasáhne pronikavá svěžest s tóny šťavnatých hrušek a křupavých jablek, doplněná o jemný tanec citrusových plodů. A ten závěr? Naprosto nezapomenutelný! Bohatá dochuť čerstvě opečeného toastu a jemné briošky, která zůstává na patře a připomíná vám, že pijete něco výjimečného. Je to svěží, elegantní a dokonale harmonická symfonie chutí, která vás doslova očaruje.
Párování k jídlu
PIPER HEIDSIECK® Cuvée Brut Metuzalém je mistrem v umění párování. Jeho univerzální elegance dokonale podtrhne delikátní mořský okoun, zintenzivní zážitek z bohatého hovězího tataráku nebo překvapivě doladí lehké cuketové roládky s fetou. Nebojte se experimentovat – s mladým sýrem Comté vytvoříte nezapomenutelnou symfonii chutí. Ať už si ho vychutnáte s jídlem, nebo samotné, vždy to bude moment hodný oslavy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.