Déthune Grand Cru Blanc de Noirs Extra Brut (0,75l)

V tomto Blanc de Noirs se rozvíjí dužnatá ovocná chuť, podpořená kyselinkou grapefruitu s křídovou mineralitou a lehkou jodovou slaností na pozadí. Díky zrání vína v sudech má šampaňské komplexní chuť s jemnou dřevitou patinou a šťavnatým dužnatým finišem.


  • Na skladě
1 790 Kč
Kategorie: Déthune
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Noirs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Hrozny

Odrůdy: 100 % Pinot Noir (neboli Blanc de Noirs)

Rezervní vína stará až 40 let tvoří 30 až 50 % směsi.

Hrozny pochází z Grand Cru vinic v obci Ambonnay, které sousedí s šampaňským domem Krug.

 

Zrání

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. 

Dosáž: 5 g/l

 

Chuť

Vůně je zprvu jemná, lehké a opečené dřevité tóny se mísí s vůní pomeranče a meruňky. Poté nastupuje aroma sušenek, malin, kdoulí a teplého jablka. Po provzdušnění šampaňského dostává prostor broskev, římský kmín, švestky, čerstvý fík a akcenty creme de cassis.

Počáteční chuť na patře je pružná a svěží, se smetanovou perlivostí. V tomto Blanc de Noirs se rozvíjí dužnatá ovocná chuť, podpořená kyselinkou grapefruitu s křídovou mineralitou a lehkou jodovou slaností na pozadí. Díky zrání vína v sudech má šampaňské komplexní chuť s jemnou dřevitou patinou a šťavnatým dužnatým finišem.

 

Párování k jídlu

Mezi pokrmy, které skvěle doprovodí toto šampaňské, patří: terinka z foie gras s pepřem, filet z mořského vlka s chorizem, kachní prso a mangový salátek s koriandrem, pomalu tažená telecí plec s hříbky nebo parmazánové rizoto s telecím brzlíkem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

dethune-logo

Pierre a Sophie Déthune spojují tradici a technologie. Od roku 1990 se neustále vyvíjejí a pravidelně nakupují ty nejlepší vinifikační nástroje. Výrazně vylepšili své kvasné zařízení s 5 dubovými káděmi a 90 dubovými sudy po šampaňském, které Pierre sám nechal zrát, aby se rozvinula nová komplexní aromata.

Extrémně vysoká kvalita šampaňského Paul Déthune je možná díky velmi pečlivě sledované a technologicky vyspělé vinifikaci. Jednou z jedinečných charakteristik tohoto šampaňského domu je, že vína zrají v dřevěných sudech.Mají 5 dubových kádí a 90 dubových sudů po šampaňském. I některá rezervní vína, které vinařství používá, zrají v sudech. Tento jedinečný způsob vinifikace rozvíjí nesrovnatelně komplexní aroma, které je známkou vysoké kvality a svěžesti.