L'Hoste Millésime 2014 (0,75l)

  • 1 z 3

100% Chardonnay. Vůni dominuje nejprve ovoce jako jsou jablka, hrušky a meruňky. To vše doplněné o tóny medu, čerstvě upečených briošek a jemné minerality. Chuť je elegantní, živá s příjemnou kyselinkou. Promítají se v ní noty banánu, vanilky, smetany, zralých bílých broskví, kandovaných citrónů a máslových sušenek.


  • Na skladě
780 Kč
Kategorie: L'Hoste
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2014
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Ročník

Teplé a suché jaro znamenalo rychlý a zdravý začátek vegetační sezóny. Poupata i kvetení byly úspěšné a absence silných mrazů dávala pěstitelům důvod k optimismu. Červenec byl chladný a vlhký a teprve v srpnu bylo konečně sucho. Přestože velké množství dešťových srážek způsobilo problémy s plísněmi, chladivý vítr ji naštěstí udržel na uzdě. Příznivé září přineslo teplé a suché podmínky, které umožnily dozrát hroznům a zachránily sklizeň.

 

HROZNY

Odrůdy: 100 % Chardonnay (neboli Blanc de Blancs)

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 7 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 7 g/l

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva s jemnými bublinkami. Vůni dominuje nejprve ovoce jako jsou jablka, hrušky a meruňky. To vše doplněné o tóny medu, čerstvě upečených briošek a jemné minerality. Chuť je elegantní, živá s příjemnou kyselinkou. Promítají se v ní noty banánu, vanilky, smetany, zralých bílých broskví, kandovaných citrónů a máslových sušenek.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Kombinujte toto šampaňské s pokrmy jako je například tataráček z mořškého ďasa s okurkou, čočkový dahl s mátovým jogurtem či citrónový sorbet.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Podnik založili v roce 1970 John a Suzanne l'Hoste. Následně ho předali jejich synům Pascalovi a Dominiqueovi, kteří veškerou svou vášeň a odhodlání investovali do vinic. Vnášením péče, pozornosti a práce s respektem k přírodě ve službách révy i vína, pokračují ve vývoji tohoto nádherného nektaru, kterému říkáme šampaňské.