Larmandier-Bernier Longitude 1er Cru Extra-brut Magnum (1,5l)

Perfektní jako aperitiv , jeho čerstvost, jeho upřímnost, jeho mineralita vám navodí chuť k jídlu. Můžete jej pít hned, nebo také uschovat po dobu několika let. 100% Chardonnay pěstované v Côte des Blancs (Vertus, Oger, Avize, Cramant) sklizené v roce 2009 se 40% rezervních vín z 5ti ročníků (2008, 2007, 2006, 2005 a 2004). Kvašení i jablečno-mléčné odbourávání kyselin se děje spontánně pomocí přirozené mikroflóry v dřevěných sudech a nerezových tancích. Vína zrají téměř rok hlavně v dřevěných nádobách, plnění do lahví probíhá v červenci následujícího roku po sklizni. Zrání na kalech po druhé fermentaci probíhá minimálně 2 roky. 


  • Na skladě
5 400 Kč
Kategorie: Larmandier-Bernier
Velikost lahve: 1,5l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: Neročníkové
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
 

Perfektní jako aperitiv , jeho čerstvost, jeho upřímnost, jeho mineralita vám navodí chuť k jídlu. Můžete jej pít hned, nebo také uschovat po dobu několika let. 100% Chardonnay pěstované v Côte des Blancs (Vertus, Oger, Avize, Cramant) sklizené v roce 2009 se 40% rezervních vín z 5ti ročníků (2008, 2007, 2006, 2005 a 2004). Kvašení i jablečno-mléčné odbourávání kyselin se děje spontánně pomocí přirozené mikroflóry v dřevěných sudech a nerezových tancích. Vína zrají téměř rok hlavně v dřevěných nádobách, plnění do lahví probíhá v červenci následujícího roku po sklizni. Zrání na kalech po druhé fermentaci probíhá minimálně 2 roky. Aroma kouře, minerálů, křídy, jádrového ovoce (hrušky), elegantní a rafinované, velmi dlouhá svěží dochuť. Dosage je 4 gramy cukru na 1 litr (Extra-brut).

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Historie

Vinařská tradice obou rodin Larmandier i Bernier sahá až do dob francouzské revoluce. V roce 1971 Philippe Larmandier a jeho žena Elizabeth Bernier, která vlastnila vinice ve Vertus, spojili svá jednotlivá vinařství a vzniklo vinařství nové Champagne Larmandier-Bernier. Od roku 1982, kdy zemřel Philippe, vedla vinařství Elizabeth sama.

Roku 1988 se do vinařství ze studií vrací její syn Pierre, aby pokračoval v rodinné tradici. Ten od roku 1992 opět zavedl produkci jednotlivých vín reflektující svůj terroir a od roku 1999 se toto vinařství dalo cestou biodynamiky. Všechny vinice Larmandier-Bernier jsou dnes velmi jednoduše rozpoznatelné, jelikož jsou pokryty bylinným porostem. Pierre je velkým odpůrcem používání jakýchkoliv herbicidů.

Původní kvasinky

Alkoholová fermentace je spuštěna přirozeně původními kvasinkami přítomnými na květu hroznů. Tak se prodlouží vazba na terroir, vína zrají na kalech asi rok, aniž by se provádělo stáčení nebo filtrování: nejdříve děláme víno, než vytvoříme bublinky! Každý rok se karty zamíchají, protože kvasinky se liší podle crus, jejich zaměření a také podnebí daného roku. Původní kvasinky jsou tak dokonale přizpůsobeny ročníku a terroir.