Bruno Paillard Rosé Premiere Cuvée Extra Brut (0,75l)

Po přivonění můžeme cítit živou a ovocnou vůni rybízu a mírně kyselých červených plodů. Po chvíli provzdušňování můžeme cítit aroma třešní, lesních jahod a fialek. To vše je doplněno přetrvávající svěžestí citrónového nádechu. Svěží a vyzrálé chuti dominuje červené ovoce. Závěr je čistý a dlouhý.


  • Na skladě
2 200 Kč
Kategorie: Bruno Paillard
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: většinu tvoří Pinot Noir doplněné o malé množství Chardonnay

Směs je složena z 25 ročníků rezervních vín sahajících až do roku 1985.

Růžové víno Premiére Cuvée obsahuje Pinot Noir ve dvou podobách: jako bílé víno z odrůdy pinot noir (po rychlém vylisování a rychlém oddělení slupek je šťáva velmi světlá a lze ji vinifikovat jako bílé víno) a jako červené víno, které se získává delší macerací šťávy na slupkách.

Dosáž: 6 g/l

 

ZRÁNÍ

Toto Rosé zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

 

CHUŤ

Lehce malinově narůžovělá barva, jež se zráním vyvíjí směrem k barvě lososové, je doplněná jemným perlením. Po přivonění můžeme cítit živou a ovocnou vůni rybízu a mírně kyselých červených plodů. Po chvíli provzdušňování můžeme cítit aroma třešní, lesních jahod a fialek. To vše je doplněno přetrvávající svěžestí citrónového nádechu. Svěží a vyzrálé chuti dominuje červené ovoce. Závěr je čistý a dlouhý.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto růžové šampaňské se perfektně hodí k pokrmům obsahující jehněčí. A skvěle doplní vyzrálé sýry nebo koláče s červeným ovocem. 

Ideální teplota k podávání je mezi 8 a 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bp_logo

Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.

Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.