Bruno Paillard Rosé Premiere Cuvée Extra Brut (0,75l)
Popis
HROZNY
Ponořte se do mistrovského umění kompozice, kde se snoubí tradice s inovací. Srdcem tohoto velkolepého Rosé je Pinot Noir, doplněný precizním dotykem Chardonnay. Ale to je jen začátek příběhu. Tajemství jeho neodolatelné komplexnosti spočívá ve směsi 25 pečlivě vybraných rezervních vín, z nichž některá sahají až do legendárního roku 1985! Každá kapka tak nese odkaz desetiletí.
Toto výjimečné růžové víno Premiére Cuvée předvádí Pinot Noir ve dvou fascinujících podobách: jako elegantní bílé víno, získané rychlým vylisováním pro maximální svěžest, a jako hluboké, charakteristické červené víno, vzniklé delší macerací na slupkách. Tato dokonalá synergie propůjčuje šampaňskému jedinečnou hloubku a bohatost.
S dosáží pouhých 6 g/l navíc podtrhuje jeho ryzí, autentickou eleganci, nechávající vyniknout opravdovou podstatu hroznů.
ZRÁNÍ
Není nic cennějšího než čas. Každá láhev tohoto Rosé zraje minimálně tři plné roky v tichu sklepů, uložená na kvasinkách. Tento velkorysý čas dává vínu příležitost rozvinout svou sofistikovanou strukturu a prohloubit svůj charakter, což se projeví v každém loku jako symfonie chutí, která vás doslova okouzlí.
CHUŤ
Připravte se na nezapomenutelný smyslový zážitek. Už jen pohled na jeho lehce malinově narůžovělou barvu, která se s grácií mění v lososové tóny, je slibem výjimečnosti. Jemné, nekonečné perlení je vizuální symfonie.
Váš nos zachytí živou a jiskřivou vůni čerstvého rybízu a mírně kyselých červených plodů, která se po provzdušnění rozvine do bohatého buketu šťavnatých třešní, sladkých lesních jahod a delikátních fialek. Celý tento olfaktivní koncert je mistrně doplněn přetrvávající, osvěžující svěžestí citrónového nádechu.
A pak chuť. Svěží, plná a dokonale vyzrálá, s dominancí elegantního červeného ovoce, které tančí na jazyku. Závěr je absolutně čistý a nekonečně dlouhý, zanechávající pocit čisté radosti a touhy po dalším doušku.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Pozvedněte svůj gastronomický zážitek na novou úroveň mistrovství! Toto exkluzivní růžové šampaňské je stvořeno, aby dokonalilo vaše kulinářské kreace. Perfektně se snoubí s jemností jehněčího masa, dodává sofistikovanost vyzrálým sýrům a stává se korunou každého okamžiku, kdy si dopřáváte koláče s červeným ovocem.
Pro dokonalé uvolnění všech jeho nuancí podávejte vychlazené na ideální teplotu mezi 8 a 10°C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.
Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.