Fleury Pére & Fils Blanc de Noirs Brut (1,5l)
Popis
Představujeme Fleury Pére & Fils Blanc de Noirs Brut v majestátní 1,5litrové láhvi Magnum – klenot, který promění každou chvíli v nezapomenutelný zážitek. Není to jen šampaňské, je to vyjádření luxusu, mistrovství a nekompromisní kvality.
HROZNY
Ponořte se do hlubin chuti s tímto exkluzivním Blanc de Noirs, vytvořeným ze 100 % pečlivě vybraných hroznů Pinot Noir. To je záruka bohatého těla, plné chuti a sofistikované elegance, která se rozvine s každým douškem.
Tajemství jeho bezkonkurenční komplexnosti spočívá v unikátní metodě "Solera". Každá nová sklizeň se snoubí s tou předchozí v obřích dřevěných sudech, čímž vzniká "věčná rezerva". Tento proces, kde rezervní vína tvoří kolem 25 % směsi, dodává šampaňskému neuvěřitelnou hloubku, konzistenci a nekonečnou vrstevnatost, kterou jinde nenajdete.
ZRÁNÍ
Dopřejte si šampaňské, které bylo pečlivě opečováváno. Každá láhev Fleury Pére & Fils zraje minimálně 4 roky hluboko ve sklepě na kvasinkách. Tento prodloužený proces zrání je klíčový pro rozvinutí jeho charakteristické harmonie, jemných perliček a neopakovatelné komplexnosti, jež ohromí i ty nejnáročnější znalce.
Dosáž: 5 g/l – precizní vyvážení pro dokonalou harmonii sladkosti a svěžesti.
MAGNUM: Vrchol dokonalosti
Proč je právě láhev Magnum (o objemu 1,5l) považována za tu nejlepší volbu pro zrání šampaňského? Není to jen o velikosti, je to o vědě a umění! Specifický tvar láhve, především optimální poměr velikosti hrdla k jejímu tělu, dramaticky snižuje okysličení vína. To dává tomuto šampaňskému neomezený prostor pro optimální a neuvěřitelně komplexní stárnutí. Když si dopřejete Fleury Magnum, zažíváte šampaňské v jeho absolutně nejlepší, nejvyvinutější a nejintenzivnější formě, přesně tak, jak bylo zamýšleno přírodou i mistrem sklepmistrem.
CHUŤ: Symfonie pro vaše smysly
Pohled na tento Brut vás uchvátí jeho nádhernou slámově zlatou barvou, která předznamenává zážitek. Přivoníte a objevíte explozivní vůni vyzrálých ovocných prvků s dominancí svěžích jahod, exotického liči a jemného sušeného ovoce, které se plynule transformují až do hřejivého medového nádechu. A pak ten první doušek… na jazyku se vám roztančí dokonale harmonické a vyrovnané víno, které vás překvapí svou výraznou, osvěžující mineralitou. Každá bublinka je slibem neopakovatelného potěšení.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU: Pozvedněte své kulinářské zážitky
Tento velkolepý Blanc de Noirs je dokonalým partnerem pro ty nejvybranější pokrmy. Představte si, jak jeho opulentní chuť pozvedne mušle svatého Jakuba k novým výšinám, jak elegantně doplní nadívanou perličku, nebo jak se snoubí s luxusním kachním prsem v omáčce z kaštanů či fíků. A pro milovníky sýrů? Je to nepřekonatelný doprovod k francouzským sýrům, jako je krémový Epoisses. Proměňte své stolování v nezapomenutelnou událost!
Ocenění: Světové uznání bez kompromisů
Náš Fleury Pére & Fils Blanc de Noirs Brut není jen náš favorit – je to mistrovské dílo uznávané po celém světě.
Stříbrná medaile na IWC 2010 v Londýně
Stříbrná medaile na MUNDUS vini 2010
Stříbrná medaile na AWC ve Vídni 2010
Gault Millau: Les Meilleurs Vins de France 2011
Dussert P Gerber: Guide des Vins 2011
Tato ocenění jsou neomylným potvrzením jeho výjimečné kvality a prestiže. Dopřejte si šampaňské, které stanovuje standardy dokonalosti.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Champagne Fleury bylo založeno Emilem Fleurym v roce 1895 a nachází se v jižní části Côte des Bar v malebné vesničce Courteron. Jsou skutečnými průkopníky biodynamiky v Champagne. Emil Fleury byl vůbec prvním, kdo po epidemii phylloxery znovu osadil zdejší vinice odrůdou Pinot noir. Rozhodnutí produkovat vlastní šampaňské bylo učiněno jeho synem Robertem Fleurym kvůli krizi v roce 1929, kdy došlo k významnému poklesu ceny hroznů. Tímto krokem se Champagne Fleury stalo jedním z prvních výrobců vlastního šampaňského v Côte des Bar. Pokusy o změnu způsobu hospodaření na vinicích sahají již do počátku sedmdesátých let, když Jean-Pierre Fleury syn Roberta Fleuryho začal půdu obdělávat ručně s významným začleněním kompostu. Tento krok mu umožnil upuštění od používání herbicidů a syntetických hnojiv. Přeměna na biodynamický způsob hospodaření byla logickým krokem, který uskutečnil v roce 1989 u prvních 3 ha vinic. Výsledky byly natolik pozitivní, že se o pouhé tři roky později rozhodl přeměnit i zbytek vinic. Dnes obhospodařují 15 ha půdy, čímž se stávají největším biodynamickým producentem v celém regionu Champagne. Pozitivní zkušenosti s biodynamikou inspirovaly i dva majitele sousedních parcel, kteří také přeměnili své vinice na biodynamický způsob hospodaření. Díky vzájemné spolupráci má tak Champagne Fleury k dispozici celkem 23 ha biodynamicky kultivovaných vinic. Úspěch na sebe nenechal dlouho čekat. V roce 1993 byl prestižním průvodcem Gault-Millau zvolen vinařem roku. Ocenění přicházela v každém roce, nicméně nejprestižnější jsou z posledních let. Je to logické, neboť Jean-Pierre nechává ty nejlepší ročníková cuvée zrát okolo deseti let na kvasinkách s tradičními korkovými zátkami. V roce 2008 obdrželo vinařství Biodynamic Trophy a zlatou medaili na IWC za svůj Brut Millésimé 1995 80% Pinot noir, 20% Chardonnay. Stejná ocenění byla udělena i v roce 2011, a to variantě extra brut. Toto ročníkové champagne si odneslo v roce 2009 čtyři hvězdičky od Decanteru a dvě zlaté medaile z MUNDUSvini. Prestižní ročníkové cuvée Robert Fleury 2000 1/3 Pinot noir, 1/3 Pinot blanc, 1/3 Chardonnay získalo v roce 2010 zlatou medaili zMUNDUSvini a stříbrnou medaili z IWC 2007. V roce 2011 se Champagne Fleury umístilo mezi 100 nejlepšími vinařstvími světa dle známého časopisu Wine Spirits. Od roku 2009 se více zapojuje i čtvrtá generace rodinného vinařství, kterou reprezentuje Jean-Sébastien. Díky jeho zásluze je dnes zrání všech vín před lahvováním zahájeno v obrovských dubových sudech o objemu 6000 l dovážených z Burgundska a opět se na některé parcely vrátil tradiční pomocník - kůň.
Zajímavostí jistě je, že Champagne Fleury používá při výrobě vlastní kvasinky, které byly izolovány přímo na jejich vinicích. Jejich výhodou je zabezpečení alkoholické fermentace i při ztížených okolních podmínkách vysoký alkohol, nízké pH, nízká teplota apod. Tento nově izolovaný typ byl roku 2004 pojmenován Vitilevure Quartz a od roku 2006 se prodává po celém světě jeho komerční verze. Díky osobitému přístupu separují jednotlivá vína nejen podle odrůd, ale i dle jednotlivých parcel. Po sklizni v roce 2010 bylo tak připraveno celkem 37 čirých vín, která jsou spolu s ostatními víny z minulých roků používána ke scelování pro jednotlivá cuvée. Champagne Fleury patří zaslouženě k pokladům vinařského regionu Champagne.