BOLLINGER Special Cuvée Jéroboam (3l) v luxusní červené dřevěné krabici

  • 1 z 2
BOLLINGER Special Cuvée Jéroboam (3l) v luxusní červené dřevěné krabici. Champagne ze 80 % Grand Cru a Premier Cru. Komplexní vůně ovoce, koření a pečených jablek. Hrušky, briošky a ořech v chuti. Nádherný balanc. Kupte nyní.

  • Na skladě
11 390 Kč
Kategorie: Bollinger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 3l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Hrozny

Představte si esenci dokonalosti, mistrovsky spojenou z pečlivě vybraných odrůd: 60 % Pinot Noir, které dodává sílu a strukturu, 25 % Chardonnay pro eleganci a jemnost, a 15 % Meunier pro ovocnou svěžest.

Toto není jen šampaňské. Je to umělecké dílo vytvořené z hroznů, které s hrdostí pochází z 80 % z prestižních parcel klasifikace Grand Cru a Premier Cru – záruka absolutní kvality, kterou cítíte s každou kapkou. A co víc? Každá láhev skrývá tajemství: přibližně 10 % rezervních vín, pečlivě uložených po dobu 5 až 15 let, která dodávají hloubku, komplexnost a nezaměnitelný charakter.

S dosáží 7 g/l je to harmonie, která vás pohltí.

 

Zrání

Objevte mistrovství času a tradice. Část hroznů podstupuje první kvašení v proslulých dubových sudech. Nejde jen o proces, je to alchymie, která zajišťuje zachování každého charakteristického znaku a nekompromisně čistého stylu, pro který je Bollinger uctíván. Následně zraje po dobu minimálně tří let v tichých, chladných sklepích, kde se na kvasinkách rodí jeho legendární komplexnost a jemná perlivost. Každý doušek je svědectvím trpělivosti a perfekcionismu.

 

Chuť

Připravte se na symfonii smyslů. Jakmile nalijete tento vzácný poklad, okouzlí vás jeho nádherná zlatavá barva, která je odrazem ušlechtilosti modrých odrůd. Pozorujte, jak se z hlubin zvedají nekonečně jemné bublinky, vytvářející bohatou, krémovou pěnu, která slibuje nezapomenutelný zážitek. Přivoníte a vaše smysly zaplaví krásná, komplexní vůně: tóny zralého ovoce, exotického koření, hřejivých pečených jablek, sladkého kompotu a šťavnatých broskví. A pak… ochutnáte. Na patře se rozvine elegantní tanec chutí – sladké hrušky, luxusní briošky a svěží nádech vlašského ořechu. Každý doušek kulminuje v nekonečně dlouhou dochuť, která brilantně vyvažuje bohatou tělnatost s osvěžující svěžestí. Je to zážitek, který si budete pamatovat.

 

Párování k jídlu

Nenechte se zmást jeho elegancí, tento výjimečný Brut je překvapivě univerzální. Přestože je perfektní jako opulentní aperitiv, který okamžitě povýší každou událost, jeho skutečný potenciál se odhalí i ve spojení s jídlem. Vychutnejte si ho s krémovým parmazánovým rizotem, dopřejte si ho k dokonale grilovaným rybám, nebo s ním povzneste i jednoduché kuřecí prso na kulinární umění.

Pro dokonalý prožitek podávejte při teplotě mezi 8 a 10°C. Je to pozvánka k oslavě každého okamžiku.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.