BOLLINGER Special Cuvée Jéroboam (3l)

BOLLINGER Special Cuvée Jéroboam (3l): Luxusní šampaňské pro nezapomenutelné okamžiky. Zlatavá barva, komplexní vůně ovoce a koření, dlouhá dochuť. Ideální aperitiv i k jídlu. Oslavte s námi! Kupte nyní.

  • Na skladě
9 045 Kč
Kategorie: Bollinger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 3l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Ponořte se do světa absolutní elegance a nezměrného luxusu s BOLLINGER Special Cuvée Jéroboam (3l) – monumentální lahev, která není pouhým nápojem, ale mistrovským dílem a prohlášením vašeho dobrého vkusu. Připravte se na nezapomenutelné okamžiky plné lesku a radosti, které toto velkolepé šampaňské pozvedne na zcela novou úroveň.

Hrozny: Srdce nepřekonatelné kvality a tradice

Tajemství nepřekonatelné komplexnosti Bollinger Special Cuvée spočívá v pečlivě vybraných odrůdách z nejprestižnějších vinic: dominantní Pinot Noir (60 %) propůjčuje šampaňskému jeho sílu a strukturu, elegantní Chardonnay (25 %) dodává svěžest a jemnost, zatímco vyvážený Meunier (15 %) přispívá ovocnou hloubkou. Každá kapka pochází z 80 % z ikonických Grand Cru a Premier Cru vinic – to je záruka původu a bezkonkurenční kvality, kterou pocítíte v každém doušku. Navíc obsahuje kolem 10 % mistrovsky vybraných rezervních vín, starých 5 až 15 let, které propůjčují tomuto cuvée jedinečnou hloubku, zralost a neopakovatelný charakter. Precizní dosáž 7 g/l pak dotváří dokonalou harmonii chutí, která vás naprosto pohltí.

 

Zrání: Čas proměněný v dokonalost a noblesu

Nechte se unést procesem zrání, který je sám o sobě uměleckým dílem a symbolem trpělivosti. První kvašení části hroznů probíhá v ikonických dubových sudech, kde se rodí výjimečný charakter a nefalšovaná čistota každé bublinky. Následné minimálně tříleté zrání v temných, chladných sklepích na kvasinkách propůjčuje tomuto šampaňskému nezapomenutelnou komplexnost, noblesní jemnost a bohatou, sametovou texturu. Každá sekunda tohoto zrání se promění v absolutní potěšení a nezaměnitelný podpis domu Bollinger.

 

Chuť: Symfonie pro Vaše smysly a duši

Při prvním pohledu vás uchvátí jeho zářivá zlatavá barva, charakteristická pro modré odrůdy hroznů, s nekonečně jemnými, perlivými bublinkami stoupajícími k hladině, korunovanými sametově krémovou pěnou. Přivoňte a nechte se omámit opojnou symfonií vůní: nádherná komplexnost zralého ovoce a hřejivých tónů koření, s lákavou esencí pečených jablek, sladkého kompotu a šťavnatých broskví. Každý doušek je explozí chutíšťavnatá hruška, křupavá brioška a delikátní dotek čerstvého vlašského ořechu se snoubí v dokonalé, vzrušující harmonii. Dlouhá, majestátní dochuť je svědectvím o jeho mistrovsky vyvážené plnosti a osvěžující lehkosti, která tančí na jazyku a zanechává nezapomenutelný, trvalý dojem.

 

Párování k jídlu: Koruna pro Vaše kulinářské zážitky

Ať už hledáte ideální aperitiv, který rozproudí konverzaci a probudí smysly, nebo dokonalého společníka k vašim kulinářským mistrovským dílům, Bollinger Special Cuvée Jéroboam je vaší volbou číslo jedna. Vychutnejte si ho s bohatým parmazánovým rizotem, delikátně grilovanými rybami či šťavnatým kuřecím prsem a proměňte každé jídlo v nezapomenutelnou hostinu plnou elegance. Pro maximální prožitek a plné rozvinutí aroma podávejte při optimální teplotě 8 až 10°C. Nepropásněte příležitost vlastnit tento symbol luxusu a oslav – je to investice do nezapomenutelných zážitků.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.