BOLLINGER Special Cuvee (0,75l) v dárkové krabičce

BOLLINGER Special Cuvee (0,75l) v dárkové krabičce. Vytvořeno z 80% Grand Cru a Premier Cru. Komplexní vůně zralého ovoce, koření, pečených jablek a broskví. Chuť hrušek, briošek a vlašského ořechu. Elegantní balanc a dlouhá dochuť. Kupte nyní!

  • Na skladě
1 790 Kč
Kategorie: Bollinger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Hrozny

Odhalte tajemství luxusu v každé kapce: BOLLINGER Special Cuvée je mistrovské dílo stvořené z pečlivě vybraných odrůd. Srdcem tohoto šampaňského je 60 % odvážného Pinot Noir, doplněného o 25 % elegantního Chardonnay a 15 % jemného Meunier.

Tento skvost je zrozen z hroznů pocházejících z 80 % nejprestižnějších parcel klasifikace Grand Cru a Premier Cru. To je záruka kvality, která přesahuje běžné standardy. Navíc, pro ještě hlubší a komplexnější zážitek, obsahuje kolem 10 % vzácných rezervních vín, pečlivě uložených po dobu 5 až 15 let. Každá láhev je tak svědectvím o historii a pečlivém zrání, které propůjčuje nevídanou hloubku a sofistikovanost. Dokonalá dosáž 7 g/l podtrhuje precizní rovnováhu pro vaše maximální potěšení.

 

Zrání

Nekompromisní péče a mistrovské zrání – to je to, co dělá BOLLINGER Special Cuvée tak výjimečným. První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. Tento tradiční proces je klíčový pro zachování veškerých charakteristických znaků a čistého, nezaměnitelného stylu vína. Poté každá láhev zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách, kde získává svou jedinečnou komplexnost a krémovou texturu. Dopřejte si výsledek této trpělivosti a oddanosti k dokonalosti.

 

Chuť

Toto šampaňské vás okouzlí už při prvním pohledu – jeho zlatavou barvou, charakteristickou pro modré odrůdy hroznů, obohacenou o velmi jemné bublinky a bohatou, krémovou pěnu. Přivoníte a objevíte krásnou, komplexní vůni zralého ovoce a koření, s tóny lahodných pečených jablek, sladkého kompotu a šťavnatých broskví. V chuti se rozvine nádherná paleta: ucítíte svěží hrušky, luxusní briošky a překvapivé tóny čerstvého vlašského ořechu. Každý doušek vrcholí nekonečně dlouhou dochutí, která podtrhuje nádherný balanc mezi plností a osvěžující svěžestí vína. Toto je zážitek, který probouzí všechny smysly.

 

Párování k jídlu

BOLLINGER Special Cuvée není jen šampaňské – je to univerzální společník pro vaše nejlepší gastronomické okamžiky. Tento Brut skvěle funguje jako elegantní aperitiv, ale jeho všestrannost ho předurčuje i k delikátním pokrmům. Představte si, jak dokonale povznese chuť krémového parmazánového rizota, jak se snoubí s křehkými grilovanými rybami či jak dokonale doplní šťavnaté kuřecí prso. Je to volba pro ty, kteří si potrpí na dokonalost v každém detailu. Pro optimální rozvinutí jeho komplexní chuti a aroma podávejte vychlazené na ideální teplotu mezi 8 a 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.