BOLLINGER Special Cuvee (0,75l)

BOLLINGER Special Cuvée: legendární symfonie chutí z Grand Cru a Premier Cru parcel. Vychutnejte si nekompromisní výběr Pinot Noir, Chardonnay a Meunieru s 10 % rezervních vín. Objevte dokonalý luxus a harmonii.

  • Na skladě
1 730 Kč
Kategorie: Bollinger
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Původ, který Definuje Jedinečnost

Ponořte se do hlubin mistrovství, kde se každá láhev BOLLINGER Special Cuvée rodí z nekompromisního výběru. Přesně 60 % odvážného Pinot Noir, 25 % elegantního Chardonnay a 15 % rafinovaného Meunieru tvoří základ této legendární symfonie chutí. Nejde jen o hrozny, ale o skvostné dědictví: více než 80 % pochází z prestižních Grand Cru a Premier Cru parcel – to je záruka nejvyšší kvality a exkluzivity. A jako tajná ingredience, dodávající hloubku a komplexitu, se v každé kapce skrývá až 10 % pečlivě vybraných rezervních vín, která zrála 5 až 15 let. Nízká dosáž 7 g/l pak jen podtrhuje čistotu a eleganci, která vás naprosto pohltí.

 

Umění Dlouhého Zrání: Kde se Rodí Legenda

Představte si pečlivou alchymii, která proměňuje ty nejlepší hrozny ve zlatavý poklad. První kvašení pro Bollinger Special Cuvée neprobíhá jen tak ledabyle – část hroznů je s úctou a precizností svěřena starým dubovým sudům. Tento vzácný proces je klíčový pro zachování autentického charakteru a nezaměnitelné čistoty stylu, která je pro Bollinger tak ikonická. Ale to není vše! Každá láhev si dopřává luxus minimálně tříletého odpočinku v tichu sklepů, kde na kvasinkách získává svou nepřekonatelnou komplexnost, jemnost a bohatost. Je to čas, který dává vzniknout vínu s duší, připravenému ohromit vaše smysly.

 

Chuť: Symfonie Luxusu, Která Očaruje Vaše Smysly

Připravte se na nezapomenutelný zážitek, jakmile se Bollinger Special Cuvée dotkne vašich rtů. Jeho úchvatná zlatavá barva, zářící jako tekuté slunce, je vizuálním předznamenáním mimořádné kvality, podtržená elegantním tancem milionů ultra-jemných bublinek a korunovaná sametovou krémovou pěnou. První nádech odhalí bohatou, komplexní vůni, která vás obklopí tóny šťavnatého zralého ovoce, exotického koření, teplých pečených jablek, sladkého kompotu a sametových broskví. A pak přichází chuť – explozivní harmonie, kde se snoubí šťavnaté hrušky s nádechem čerstvě upečené briošky a překvapivým dotykem křupavého vlašského ořechu. Každý doušek je příběhem sám pro sebe, s neskutečně dlouhou dochutí, která mistrovsky vyvažuje plnou tělnatost s osvěžující svěžestí. Je to chuť, která zůstane s vámi a zanechá nezapomenutelný dojem.

 

Dokonalý Partner pro Vaše Gastronomické Triumfy

Bollinger Special Cuvée není jen šampaňské, je to univerzální klenot, který povýší každou příležitost. Ať už toužíte po elegantním aperitivu, který zahalí vaše smysly do luxusu ještě před jídlem, nebo hledáte vznešeného společníka k vašim kulinářským mistrovským dílům, tento Brut je tou pravou volbou. Představte si ho po boku krémového parmazánového rizota, kde jeho svěžest protíná bohatost sýra. Nebo si dopřejte nezapomenutelné spojení s delikátními grilovanými rybami či šťavnatým kuřecím prsem, kde vyzdvihne každou nuance chutí. Pro maximální potěšení podávejte Bollinger Special Cuvée perfektně vychlazené, mezi 8 a 10°C, aby se plně rozvinula jeho kouzelná esence. Udělejte si radost a proměňte obyčejné jídlo v mimořádný zážitek!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.