BOLLINGER Rosé (0,75l)

BOLLINGER Rosé (0,75l) – luxusní šampaňské z hroznů Grand Cru. Vychutnejte si aristokratickou vůni lesního ovoce a nekonečně dlouhou dochuť. Ideální aperitiv i k dezertům. Užijte si mistrovské dílo.

  • Na skladě
2 465 Kč
Kategorie: Bollinger
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Přivítejte BOLLINGER Rosé (0,75l): Více než jen šampaňské – je to deklarace luxusu, symbol elegance a ztělesnění mistrovství. Připravte se na zážitek, který probudí vaše smysly a pozvedne každý okamžik na nezapomenutelnou oslavu.

Hrozny: Srdce dokonalosti

Nechte se unést dokonalou harmonií, pečlivě sestavenou z 62 % Pinot Noir, 24 % Chardonnay a 14 % Meunier, obohacenou o precizně vybrané procento červeného vína. Každá kapka pochází z prestižních vinic Grand Cru a Premier Cru – záruka bezkonkurenční kvality a původu, která dělá Bollinger Bollingerem. Toto je fundamentální kámen pro neochvějnou eleganci a charakter, který si zamilujete.

 

Zrání: Čas, který tvoří legendu

Tajemství jeho nezaměnitelné hloubky a komplexnosti spočívá v unikátním procesu, který se nedá uspěchat. Část hroznů prochází prvním kvašením v dubových sudech, což dodává vínu jeho charakteristickou bohatost a udržuje jeho čistý, ikonický styl. Následné minimálně tříleté zrání v temných sklepech na kvasinkách pak přetváří každou kapku v tekuté zlato, plné sofistikovanosti a trpělivosti. Každá bublinka vypráví příběh preciznosti a vášně.

 

Chuť: Symfonie pro vaše smysly

Ponořte se do vizuální extáze: Ohromující, zářivá růžová barva se zlatými odlesky – vizuální symfonie, která předznamenává neobyčejný zážitek. S každým natočením sklenice se objevují extrémně jemné, elegantní bublinky, korunované bohatou, krémovou pěnou, která tančí na hladině.
Přivoňte a nechte se unést aristokratickou vůní červených bobulí. Ucítíte explozi červeného rybízu, šťavnatých třešní a divokých lesních jahod, s náznakem jemného kořeněného šepotu, který dodává komplexnost a intrigy.
První doušek je čisté zjevení. Šťavnatá chuť lesního ovoce se dokonale snoubí s hedvábně jemnými tříslovinami, kulminující v nekonečně dlouhé, uspokojující dochuti. Je to víno ovocné, osvěžující, plné a s neodolatelně krémovou texturou – definice luxusu v každé kapce. Připravte se na nepopsatelný prožitek.

 

Párování k jídlu: Vaše kulinářská cesta

Bollinger Rosé není jen šampaňské, je to mistrovský společník pro vaše gastronomické rituály. Nechte ho zazářit jako velkolepý aperitiv, který otevře večer, nebo ho spojte s delikátním lososem pro harmonii chutí. Jeho jemná kyselost a ovocný charakter jej činí neodolatelným partnerem pro lehce kyselé ovocné dezerty – od klasických koláčů a bublanin až po éterickou Pavlovu. Pro dokonalý prožitek podávejte vychlazené na 8 až 10°C. Užijte si mistrovské dílo v každé sklenici!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

bol_logo

Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.

Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.