BOLLINGER Rosé (0,75l)
Popis
BOLLINGER Rosé (0,75l): Okuste Esenci Pravého Luxusu
Připravte se na zážitek, který překračuje hranice obyčejného šampaňského. BOLLINGER Rosé není jen nápoj – je to mistrovské dílo, symfonie chutí a vůní, pečlivě stvořené z nejcennějších hroznů, které slibuje nezapomenutelné okamžiky čisté radosti a elegance. Dopřejte si okamžik, který si zasloužíte, a ponořte se do světa nekompromisní kvality.
Hrozny: Srdce a Duše Výjimečnosti
Ponořte se do hlubin dokonalosti s pečlivě vybranými odrůdami: 62 % Pinot Noir, 24 % Chardonnay a 14 % Meunier (a kolem 5 % červeného vína) – to je dokonalá alchymie, která dává vzniknout charakteristickému stylu Bollinger.
Každá kapka BOLLINGER Rosé je výsledkem pečlivého výběru a tradiční výroby z hroznů pocházejících z 85 % z proslulých parcel Grand Cru a Premier Cru. To je záruka nekompromisní kvality, dědictví a mistrovství v každé bublince, které pozvedne vaše smysly.
Zrání: Čas, Umění a Legenda v Každé Kapce
Každá kapka BOLLINGER Rosé nese příběh trpělivosti a preciznosti. První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech, starodávná technika, která zajišťuje zachování té nejčistší a nejcharakterističtější esence vína. Poté přichází to nejlepší: minimálně tři roky zrání ve sklepě na kvasinkách. Tento dlouhý spánek dodává šampaňskému jeho legendární komplexnost, hloubku a tu jemnou, krémovou texturu, po které vaše chuťové pohárky touží. Je to proces, který proměňuje hrozny v tekuté zlato.
Chuť: Oslava Smyslů, Neodolatelný Zážitek
Toto Rosé vás okamžitě okouzlí. Má zářivou růžovou barvu se zlatými odlesky, obohacenou velmi jemnými bublinkami a krémovou pěnou. Každá sklenice je vizuální symfonií. Ve vůni je evidentní ušlechtilost červených bobulí, díky tónům červeného rybízu, třešní a lesních jahod s jemným kořenitým nádechem. Poté se ponořte do šťavnaté chuti lesního ovoce, která se dokonale mísí s jemnými tříslovinami v dlouhé, uspokojivé dochuti. Ovocné, svěží, plné víno s krémovou texturou – zážitek, který si zamilujete.
Párování k Jídlu: Pozvedněte Každý Okamžik
Toto luxusní růžové šampaňské je mistrem versatility. Jeho sofistikovanost jej činí ideálním aperitivem, který povznese každé setkání a zahájí večer s elegancí. Ale proč se omezovat? Objevte jeho dokonalou harmonii s jemným lososem, který podtrhne jeho ovocné tóny, či prožijte explozi chutí s lehce kyselými ovocnými dezerty, od klasických koláčů a bublanin až po majestátní Pavlovu. Pro maximální zážitek podávejte vychlazené na 8 a 10°C. Nastal čas pozvednout sklenku a oslavit život s BOLLINGER Rosé – investicí do nezapomenutelných vzpomínek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Bollinger se stal nedílnou součástí filmů s Jamesem Bondem. Jistě si vzpomenete, jak Bond vždy klidným hlasem pronese - šampaňské prosím - a na scénu "přichází" Bollinger.
Díky propojení s rodinou větví Villermontů sahá historie rodiny Bollinger v oblasti Champagne do 17. století. V této době už tato rodina vlastnila vinice v Aÿ a Cuis. V roce 1829 došlo v historickém městě Aÿ Atanasem de Villermont a Jacquesem Bollingerem k založení šampaňského domu. Již od počátku nebyla tato firma pouze výrobcem šampaňského, ale zároveň i pěstitelem vinné révy na nejlepších vinicích. S rostoucími požadavky na velké množství kvalitních hroznů následovalo zakoupení dalších vinic. Ve vlastnictví Bollingeru tak skončily některé z vybraných „cru“ v Louvois, Bouzy, Tauxiéres, Verzenay, Grauves, Bisseuil, Champvoisy, Passy-Grigny. Jako zatím poslední byly zakoupeny pozemky ve Vertus a Epernay. Tato expanze a získání celosvětové reputace bylo zákonitě spojeno s modernizací a rozšiřováním výroby. Od roku 1918 tak zakladatelův vnuk Jacques Bollinger postavil nové budovy a rozšířil sklepy. Jeho úsilí však bylo ukončeno předčasnou smrtí v roce 1941. Pokračování tak spočinulo na bedrech jeho ženy Lily, která se tohoto úkolu chopila s obrovským odhodláním a úsilím. Dokázala v programu svého zesnulého muže pokračovat nejen během těžkého válečného období, ale také v dalších třiceti letech a stala se tak legendou nejen v rodině Bollingerů, ale i v celé oblasti Champagne. Společnost zůstává nadále nezávislou a její firemní know-how je předáváno z generace na generaci. Od roku 1994 je firma řízena Ghislainem de Montgolfierem, což je zakladatelův pra-pravnuk. V současnosti Bollinger obhospodařuje 151 hektarů vinic, nacházejících se v klasifikaci grand cru nebo premier cru. Díky tomuto množství je Bollinger jedním z mála domů, který dokáže své požadavky na hrozny ze 70 % uspokojit svojí vlastní produkcí. Na vinicích dominuje Pinot noir, který je zároveň dominantním ve vyráběných směsích a určuje tak styl a charakter Bollingeru. Dále se zde pěstuje Chardonnay a Meunier. Při lisování hroznů si Bollinger ponechává pouze šťávy z prvního lisování, tzv. cuvée. Výsledky druhého lisování, tzv. taille jsou odprodány. Výjimkou tvoří taille z Chardonnay, které je v případě velmi dobrého ročníku uchováno. První fermentace probíhá oddělené pro jednotlivé crus a odrůdy. V průměrných nebo špatných ročnících, kdy je víno křehké a je potřeba mít nad fermentací lepší kontrolu, většina vín kvasí v malých nerezových tancích s kontrolovanou teplotou. Naproti tomu při dobré nebo výborné sklizni se k tomuto účelu používají dubové nádoby o obsahu 205, 225 a 400 litrů. Tyto nádoby jsou již dostatečně staré, aby víno neovlivnily dubovým aroma či taniny a zůstalo pouze přírodní aroma a chutě vína. Jako málokterý producent šampaňského produkuje Bollinger pouze dvě rozdílné směsi: Special Cuvée a Grande Année. První z nich je klasickou verzí šampaňského nejvyšší kvality vyráběné z variací hroznů, převážně Pinotu noir (okolo 60 %). Naproti tomu směs Grand Année se vyrábí pouze ve velmi dobrých ročnících z Pinotu noir (65-70 %) a Chardonnay. Nejvyšší verzí šampaňského je pak Bollinger R.D. (recently disgorged = nedávno degoržované), což je Grand Année, které prochází mnohem delším zráním v místních sklepeních. Tato prodloužená doba na kalech se pohybuje mezi 8 -25 roky. Grand Année se vyrábí také ve verzi Rosé, vznikající přidáním červeného vína z vinice Cote aux Enfants, čímž šampaňské získá tělnatost a ovocnost. Posledním Bollingerem produkovaných šampaňským je Vignes à la Française, což je čistý Pinot noir vyráběný ve starých dubových nádobách z hroznů pocházejících ze třech jedinečných parcel v okolí Aÿ a Bouzy, jejichž keře jako zázrakem unikly zkáze, při které phylloxera zničila všechny vinice v oblasti Champagne.