Tarlant Cuvée Louis Extra-Brut (0,75l)

Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay ze 4 ročníků z jedné vinice "Les Crayons" (0,9 ha) v Oeuilly. Silné a bohaté aroma oplývá tóny sušeného ovoce, vanilky s dotekem zrání v dřevěných sudech. Poté, co se víno trochu zahřeje, se ke koncertu vůní přidá: sušený ananas, kandovaný citron, briošky, med s jemnými notami drcené křídy. Plná, kulatá a komplexní chuť nese sladce medový závěr.


  • Na skladě
3 620 Kč
Kategorie: Tarlant
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové, Multi-Vintage
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 50 % Pinot Noir, 50 % Chardonnay

Hrozny pochází ze 4 ročníků z jedné vinice "Les Crayons" (0,9 ha) v Oeuilly.

Stáří vinice je přes 60 let.

 

ZRÁNÍ

První kvašení části hroznů probíhá v dubových sudech. Následně šampaňské zraje minimálně 10 let ve sklepě na kvasinkách. Po degorzáži ještě dalších 6 měsíců odpočívá ve sklepě.

Dosáž: 3 g/l

 

CHUŤ

Hluboká zlatá barva s jemnými bublinkami. Silné a bohaté aroma oplývá tóny sušeného ovoce, vanilky s dotekem zrání v dřevěných sudech. Poté, co se víno trochu zahřeje, se ke koncertu vůní přidá: sušený ananas, kandovaný citron, briošky, med s jemnými notami drcené křídy. Plná, kulatá a komplexní chuť nese sladce medový závěr.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Toto unikátní šampaňské krásně doprovodí křepelku se smrži, andouillette se sýrem Chaource, sýrový talíř (Comté, Roquefort, Beaufort...) či kachní foie gras.

Ideální teplota podávání je 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

tarlent_logo

Champagne Tarlant je dynamický rodinný dům se širokou nabídkou šampaňského.

Má 14 hektarů vinic rozmístěných ve 4 různých crus: Oeuilly, Boursault, St-Agnan a Celles-les-Condés, všechny v údolí Marne. Dohromady to dává přibližně 57 pozemků, které jsou obhospodařovány udržitelným způsobem. Průměrný věk vinic je 35 let.

Benoit Tarlant, který momentálně vinařství vede, mění jejich portfolio směrem k menší dosáži (zhruba 0–6 g/litr). Vinifikace je 70 % v sudu, 29 % v tanku a 1 % v amfoře a velmi často u jejich šampaňského neprobíhá malolaktická fermentace.