PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut (0,75l)
Popis
Připravte se na zážitek, který překoná vše, co jste dosud poznali. Představujeme vám PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut – šampaňské, které není jen nápojem, ale manifestem nespoutané vášně a elegance. Je to pozvánka do světa, kde se každý okamžik promění v nezapomenutelnou oslavu.
Hrozny: Srdce divoké elegance
Každá kapka tohoto šampaňského v sobě nese esenci precizně vybraných odrůd. Základ tvoří silný charakter 50 % Pinot Noir a něžná ovocnost 25 % Meunier, doplněné o svěžest a strukturu 25 % Chardonnay. Ale tajemství jeho divokého kouzla spočívá jinde: více než 25 % rezervních vín z celkem 100 různých cru propůjčuje tomuto růžovému skvostu bezkonkurenční hloubku a komplexitu. Co jej však skutečně odlišuje, je 15 % Pinot Noir, vinifikované jako tiché červené víno, pocházející převážně ze slavných vinic v Les Riceys. Právě tato pečlivá alchymie dává vzniknout jeho jedinečnému, odvážnému a zároveň sofistikovanému charakteru.
Zrání: Čas, který kultivuje dokonalost
Dokonalost se nerodí přes noc. Rosé Brut Sauvage pečlivě zraje minimálně 24 měsíců na kvasinkách v hlubokých, tichých sklepích, kde se pomalu rozvíjí jeho plný potenciál. Následně, po pečlivém odkalení (degorgement), si dopřeje další 3 měsíce klidu, aby se jeho chutě a aroma dokonale propojily. S precizní dosáží 8 g/l dosahuje tento brut šampaňské dokonalé rovnováhy, která podtrhuje jeho ovocnou svěžest a zároveň si zachovává elegantní strukturu.
Chuť: Symfonie, která probudí vaše smysly
Představte si jiskřivou růžově lososovou barvu, která slibuje nezapomenutelný zážitek. Přivoníte a vaše smysly zaplaví nespoutaná a výrazná vůně zralého červeného ovoce – šťavnatého rybízu, sladkých třešní, divokých lesních jahod a šťavnatých ostružin. Nechte víno dýchat a objevíte další vrstvy: osvěžující krvavý pomeranč, hluboké tóny černých třešní a lahodný nádech máslových sušenek. Ale skutečné kouzlo se odehrává na jazyku. V chuti je živé a elegantní s jemným dotekem jahod a červených pomerančů. Tyto svěží ovocné tóny se prolínají s bohatstvím ostružinového džemu, exotickou lékořicí a překvapivě lehce pikantními kouřovými tóny, které dodávají šampaňskému fascinující hloubku. Závěr je plný, nekonečně dlouhý a obdařený sametově krémovou texturou, která vás nenechá na pochybách, že jste právě ochutnali mistrovské dílo.
Párování k jídlu: Umění gastronomického souznění
PIPER HEIDSIECK ROSÉ SAUVAGE Brut je univerzální společník pro vaše nejlepší okamžiky. Vychutnejte si toto exkluzivní Rosé samotné jako okouzlující aperitiv, který okamžitě povýší každou událost. Nebo jej spárujte s pokrmy, které podtrhnou jeho komplexní charakter: představte si dokonale připravený steak ze svíčkové s červenou cibulkou, krémovými šťouchanými bramborami a bohatým demi-glace. Pro milovníky mořských plodů je ideální volbou šťavnatý lososový filet s osvěžující citrónovo-koriandrovou omáčkou. A pokud toužíte po lehčím zážitku, neváhejte jej kombinovat s grilovanými cuketami, lilky a rajčaty s čerstvými bylinkami. A samozřejmě, pro ty sladké okamžiky, je perfektní kombinací s dezerty z červeného ovoce – ať už je to lahodný třešňový koláč, nadýchaná jahodová bublanina, či klasické jahody Wimbledon. Dopřejte si tento zážitek při ideální teplotě podávání 8 - 10°C a objevte dokonalou harmonii chutí.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.