Akce

PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013 (0,75l)

PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013: výjimečné šampaňské z náročného ročníku. Směs Chardonnay a Pinot Noir zraje 12 let na kvasnicích. Objevte komplexnost, eleganci a svěží ovocný závěr. Ideální párování k delikatesám. Kupte nyní!
  • 4 730 Kč 300 Kč –6 %
  • Na skladě
4 430 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2013
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

ROČNÍK

Rok 2013 byl pro Champagne skutečnou zkouškou – chladné a vlhké jaro zpozdilo vše, co mohlo. Hrozny bojovaly s nepřízní počasí, což snížilo úrodu, ale v tom se skrývá tajemství jeho výjimečnosti! Díky neúprosné péči a perfektnímu načasování sklizně v teplém a slunečném září se zrodil zázrak. Tento ročník je důkazem odolnosti a mistrovství, které dokázalo přetvořit výzvy v nezapomenutelný zážitek.

 

HROZNY

Poznejte srdce tohoto šampaňského mistrovského díla! Každá kapka PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013 je symfonií pečlivě vybraných hroznů: 70 % elegantního Chardonnay a 30 % robustního Pinot Noir. Tyto skvostné odrůdy pochází z celkem 17 prestižních cru v samém srdci Montagne de Reims. Je to příslib kvality a exkluzivity, který cítíte s každým douškem.

 

Zrání

Čas je luxus. A tento luxus se projevuje v každé bublince! PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013 strávil neuvěřitelných 12 let, minimálně, v tichosti sklepa, zrající na kvasinkách. Tato extrémně dlouhá doba zrání mu propůjčuje nezměrnou komplexitu, hloubku charakteru a sametovou eleganci, kterou jen tak nezažijete. S dosáží 9 g/l je to precizní mistrovské dílo, připravené okouzlit vaše smysly.

 

CHUŤ

Připravte se na senzorickou explozi! Rare Millésime 2013 se vám představí s intenzivní světle zlatavou barvou, ve které tančí tisíce jemných bublinekvizuální symfonie, která vás okamžitě vtáhne. Vůně? To je příběh, který se odvíjí ve dvou fázích, plný napětí a bezkonkurenční elegance. Zpočátku vás obejme něžnost bílých květů, protkaná exotickým nádechem černého čaje a jiskrou citrusů, šťavnatého kiwi a sladkokyselého kumquatu. Aromatický koncert pokračuje s osvěžujícími tóny lipového květu a zeleného čaje, které plynule přechází do bohatosti bílého ovoce. A jako třešnička na dortu, plný buket doplňují hřejivé doteky medu, sladkého koření, smyslné vanilky a lahodného marcipánučistá poezie pro váš nos!

A teď se připravte na vrchol zážitku! V ústech se potvrzuje dvojí charakter Rare Millésime 2013: je zároveň neuvěřitelně hladké a živé, požitkářské a dynamickédokonalá rovnováha, která vás ohromí. V plném těle se rozplývají jemné tóny sněhových pusinek, krémové šlehačky a luxusního marcipánu. Pak přichází osvěžující vlna: kumquat, krvavý pomeranč a kiwi dodávají šampaňskému elektrizující napětí, které probudí každou buňku vašeho jazyka. Závěr? To je sametová textura a neodolatelná svěžest protkaná jemnou, elegantní hořkostí. Ikonický podpis tropické minerality šampaňského Rare je u tohoto ročníku rozšířený do monumentální, plné a prodloužené dochuti, která vás nenechá zapomenout.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Pozvedněte své gurmánské zážitky na novou úroveň! PIPER HEIDSIECK Cuvée Rare Brut 2013 je dokonalým partnerem pro ty nejvybranější pokrmy. Představte si dokonalé opečené mušle svatého Jakuba, osvěžující salát s kumkvaty, granátovým jablkem, zázvorem a koriandrem. Nebo snad exotický tataráček z mořského ďasa s okurkou, hřejivý čočkový dahl s mátovým jogurtem či chladivý citrónový sorbet. Tento ročník promění každé sousto v oslavu. Pro optimální rozvinutí všech nuancí podávejte při ideální teplotě 10 - 12°C a nechte se unést do světa nezapomenutelných chutí.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.