PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Magnum (1,5l)

PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Magnum oslavte s hvězdami. Vychutnejte si prestižní šampaňské, které znáte z Hollywoodu. Ideální pro vaše speciální okamžiky. Kupte nyní!

  • Na skladě
2 290 Kč
Kategorie: Piper Heidsieck
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 1,5l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Představte si okamžik, kdy se rodí legenda. Kdy Marilyn Monroe pozvedla sklenici, kdy Laurel & Hardy vtiskli humor do každé bublinky. Dnes se PIPER HEIDSIECK stal nezaměnitelnou součástí oslav těch největších triumfů – od lesku hollywoodských Oscarů až po vaše osobní vítězství. Toto není jen šampaňské; je to symbol úspěchu, radosti a neopakovatelných zážitků.

 

Srdce Cuvée: Mistrovská Sklizeň

Za každou šumivou kapkou se skrývá pečlivost a umění. Toto exkluzivní šampaňské je vytvořeno z dokonalé harmonie 20 % Chardonnay, 50 % Pinot Noir a 30 % Meunier. S hrdostí oznamujeme, že minimálně 25 % tvoří rezervní vína, která zaručují hloubku a konzistenci v každém ročníku. Suroviny pochází z neuvěřitelných 100 různých cru, což propůjčuje tomuto magnum formátu nepřekonatelnou komplexnost a jedinečný charakter.

 

Tajemství Zrání: Dokonalost, která čeká

Každá lahev PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Magnum je svědectvím trpělivosti a preciznosti. Toto šampaňské zraje minimálně 24 měsíců na kvasinkách ve sklepě, aby získalo svou nezaměnitelnou plnost a jemnost. Po odkalení (degorgement) mu dopřejeme dalších 6 měsíců klidu, aby se jeho chuťové profily perfektně propojily. Dosáž 8 g/l pak dokonale vyvažuje svěžest s bohatostí, připravujíc vás na čistý smyslový zážitek.

 

Chuť, která očaruje: Symfonie pro vaše smysly

Připravte se na explozi svěžesti, elegance a absolutní harmonie. Jakmile nalijete tento zlatavý nektar, uvidíte, jak se ve sklenici třpytí nekonečné provázky jemných bublin, slibující výjimečný okamžik. Ponořte se do opulentního aroma bílé broskve, křehkých čerstvých mandlí, osvěžující máty a opojného pomerančového květu. V ústech vás okamžitě pohltí pronikavá svěžest, která rozvinula tóny šťavnatých hrušek a jablek, s lehkým nádechem citrusových plodů. Závěr je pak bohatá dochuť čerstvě opečeného toastu a jemné briošky, která ve vás zanechá dlouhotrvající pocit luxusu a spokojenosti.

 

Umění Párování: Pozvedněte své kulinářské zážitky

PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Magnum je všestranný společník, který dokáže pozvednout jakoukoli hostinu. Dopřejte si gurmánský zážitek a párujte ho s mořským okounem, robustním hovězím tatarákem, lehkými cuketovými roládkami s fetou nebo sofistikovaným mladým sýrem Comté. Každé sousto se s tímto šampaňským promění v kulinářskou báseň.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

ph_logo

Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.

Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".

V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!

1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.

Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.

Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.

V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.

Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.

V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.