PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut Jéroboam (3,0l)
Popis
Představte si ten pocit, když držíte v ruce ikonu. Šampaňské, které oslavovalo triumfy s Marilyn Monroe, provázelo nezapomenutelné scény Laurela & Hardyho a dnes je neodmyslitelnou součástí těch nejprestižnějších večírků a udílení Oscarů. PIPER HEIDSIECK® Cuvée Brut Jéroboam je víc než jen nápoj – je to symbol absolutního úspěchu a rafinované elegance. Je tam, kde se píše historie a kde se dějí věci, které vám vezmou dech.
Hrozny: Srdce dokonalosti
Za každou perlivou bublinkou se skrývá pečlivě vybraná harmonie – 50 % ušlechtilého Pinot Noir pro strukturu a sílu, 30 % ovocného Meunier pro svěžest a 20 % elegantního Chardonnay pro jemnost a finesu. K tomu připočtěte minimálně 25 % archivních rezervních vín, která dodávají tomuto cuvée neuvěřitelnou hloubku a komplexnost. Každá kapka je příběhem 100 pečlivě vybraných cru, jež garantují bezkonkurenční kvalitu, na kterou se můžete vždy spolehnout. To je záruka, že každá láhev je uměleckým dílem.
Zrání: Mistrovství času
Představte si dvacet čtyři měsíců trpělivého zrání v hlubokých, chladných sklepích, kde se toto cuvée pomalu probouzí k životu, v kontaktu s kvasinkami. A pak, po degorgementu, dalších šest měsíců odpočinku, aby se chutě dokonale sjednotily. To je tajemství jeho bezchybné elegance a vyváženosti. S dokonalou dosáží 8 g/l nabízí toto šampaňské svěžest s nádechem sladkosti, která je jednoduše neodolatelná.
Chuť: Symfonie pro vaše smysly
Připravte se na explozi smyslových vjemů. Váš pohled upoutá zářivá zlatá barva, protkaná nekonečnými, delikátními provázky bublin, které tančí a třpytí se jako tekuté zlato. Přivoňte a nechte se unést kaskádou vůní: opojnou bílou broskví, křehkými čerstvými mandlemi, osvěžující mátou a exotickým pomerančovým květem. Na patře se rozvine pronikavá svěžest plná tónů šťavnatých hrušek a křupavých jablek, doplněná jemným, povzbuzujícím dotykem citrusových plodů. A ten závěr? Dlouhý, bohatý a nezapomenutelný – s hřejivým nádechem čerstvě opečeného toastu a briošky, který vás nenechá na pochybách, že pijete absolutní špičku.
Párování: Kulinární extáze
Pozvedněte své gastronomické zážitky na novou úroveň! PIPER HEIDSIECK® Cuvée Brut Jéroboam je perfektním společníkem pro ty nejvybranější pokrmy. Představte si ho vedle jemného mořského okouna, jako dokonalou rovnováhu k bohatému hovězímu tataráku, překvapivou harmonii s lehkými cuketovými roládkami s fetou, nebo jako třešničku na dortu k mladému sýru Comté. Každé sousto se promění v symfonii chutí. Dopřejte si tento zážitek.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.