PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut (0,2l)
Popis
Představte si okamžik absolutního triumfu. Cítíte tu elektrizující atmosféru? To je přesně to, co v sobě nese PIPER HEIDSIECK Cuvée Brut. Tento šampaňský skvost není jen nápoj – je to symbol, který provázel Marilyn Monroe na jejích nejzářivějších chvílích, tančil ve scénářích Laurel & Hardy a dnes jím světoví umělci slaví zisk Oscarů. Od samotných počátků Hollywoodu, kdekoliv se dělo něco skutečně vzrušujícího a nezapomenutelného, tam PIPER HEIDSIECK udával tón. Nyní je řada na Vás, abyste tomuto luxusnímu dědictví vdechli život ve Vašich vlastních oslavách!
Hrozny: Srdce dokonalosti
Co dělá toto šampaňské tak výjimečným? Je to mistrovské umění blendování! Každá kapka je výsledkem precizní práce s 20 % Chardonnay pro eleganci, 50 % Pinot Noir pro strukturu a sílu a 30 % Meunier pro ovocnou svěžest. Minimálně 25 % tvoří vzácná rezervní vína, která dodávají šampaňskému nepřekonatelnou hloubku a komplexnost. Hrozny pocházejí z více než 100 různých cru – to je záruka kvality, která se v každém doušku přenáší přímo k Vám.
Zrání: Čas je luxus
Pravý luxus vyžaduje trpělivost. Náš Cuvée Brut zraje úctyhodných minimálně 24 měsíců na kvasinkách v chladných, temných sklepech, aby dosáhl své perfektní harmonie. A to není vše! Po odkalení (degorgement) mu dopřáváme dalších 6 měsíců odpočinku, aby se všechny chutě dokonale propojily. S precizní dosáží 8 g/l je to šampaňské, které je perfektně vyvážené a připravené okouzlit Vaše smysly.
Chuť: Sympfonie pro Vaše smysly
Připravte se na senzorickou explozi! Toto šampaňské se představuje zářivě zlatou barvou, ve které tančí nekonečné, jemné provázky bublin, připomínající prach z hvězd. Již první přivonění odhalí podmanivé aroma šťavnaté bílé broskve, křupavých čerstvých mandlí, osvěžující máty a opojného pomerančového květu. V ústech zažijete pronikavou svěžest s elegantními tóny čerstvých hrušek a jablek, doprovázenou jemným nádechem citrusových plodů. A jako velkolepé finále? Bohatá dochuť čerstvě opečeného toastu a briošky, která Vás nenechá na pochybách, že držíte v ruce mistrovské dílo.
Párování k jídlu: pozvedněte gurmánský zážitek
Chcete své chuťové pohárky vystřelit do stratosféry? Toto šampaňské je perfektním společníkem pro ty nejvybranější pokrmy. Představte si ho s jemným mořským okounem, dekadentním hovězím tatarákem, lehkými cukinovými roládkami s fetou, nebo krémovým mladým sýrem Comté. Každé sousto se promění v nezapomenutelný zážitek, umocněný jiskřivým dotekem PIPER HEIDSIECK. Dopřejte si tento luxus ještě dnes!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Florens-Louis Heidsieck byl synem luteránského ministra z Vestfálska. Přestěhoval se do Remeše, aby tam pracoval jako obchodník s oděvy a objevil tam kouzlo vinařství. Své vlastní víno začal vyrábět v roce 1780 a přestože nebyl ani vinař ani rodák z Remeše, měl talent a ve své nové profesi tvrdě pracoval. Svůj vlastní Vinařský dům založil 16. července 1785. To se již v tomto umění stal odborníkem a dokonce věnoval jedno ze svých vín královně Marii Antoinettě. Navíc získal tu čest, že mohl své víno prezentovat Její Výsosti sám. Když Florens-Louis Heidsieck v roce 1828 zemřel, jeho synovec a spolupracovník Christian Heidsieck převzal Maison Heidsieck v partnerství se svým bratrancem, Henri Guillaume Piperem.
Piper byl výjimečně nadaným obchodníkem a jako podnikatel své doby cestoval po světě a propagoval šampaňské Heidsieck. Čtrnáct královských a císařských dvorů z nich udělalo svého oficiálního dodavatele a nedlouho nato bylo "Heidsieck od Pipera" jediným šampaňským, které praví aficionados pili. A tak se víno s jakostními standardy přísně definovanými samotným Florens-Louis Heidsieckem velmi rychle stalo známým jako "Piper-Heidsieck".
V říjnu 1838 se tato jména ještě více přiblížila, když se Henri Piper oženil. ...s vdovou po Christianu Heidsieckovi!
1. ledna 1851 Henri Piper přibral do spolku svého bratrance J.C. Kunkelmanna.
Při příležitosti stého výročí Domu v roce 1885 pověřili známého klenotníka ruského královského dvora Fabergé, aby vyrobil ornament ze zlata, lapis lazuri a diamantu a ozdobili jím speciální šampaňské vyrobené při této příležitosti.
Po smrti J.C. Kunkelmanna pokračoval jeho syn. Poté podnik převzala jeho dcera a zeť a Dům zůstal v rodině.
V roce 1985 Piper-Heidsieck velkolepě oslavil dvousetleté výročí na Château de Versailles.
Na konci 80. let se Piper-Heidsieck spojil s mezinárodně známou firmou vyrábějící víno a alkohol Rémy Cointreau.
V roce 1997 se Piper-Heidsieck rozhodl používat červenou barvu ke zvýraznění své hrdé a inovativní osobnosti a ukázat ji na svých lahvích celému světu.