Morel Brut Réserve (0,75l)

90 % Pinot Noir a 10 % Chardonnay z Les Riceys. Živé a výrazné vůni dominují citrusy, které po chvíli přecházejí do sušeného ovoce a bílých broskví. To vše doplněné opojné o tóny čerstvého másla. Chuť je jemná, elegantní a vyvážená. Protkaná notami bílých květů, sušených meruněk, opečených toastů a briošek. Závěr je dlouhý, vyvážený a plný šarmu.


  • Na skladě
695 Kč
Kategorie: Morel
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 90 % Pinot Noir a 10 % Chardonnay

Hrozny pochází ze slavné oblasti terroiru Les Riceys, která je také známá tím, že jako jediná má tři denominace kontrolovaného původu: Champagne AOC, Rosé des Ricey AOC a Coteaux Champenois AOC.

Směs obsahuje zhruba 30 % rezervních vín.

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 7,5 g/l

 

CHUŤ

Světle zlatou barvou prostupují jemné bublinky tvořící sametovou pěnu na povrchu. Živé a výrazné vůni dominují citrusy, které po chvíli přecházejí do sušeného ovoce a bílých broskví. To vše doplněné opojné o tóny čerstvého másla. Chuť je jemná, elegantní a vyvážená. Protkaná notami bílých květů, sušených meruněk, opečených toastů a briošek. Závěr je dlouhý, vyvážený a plný šarmu.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Tento Brut vytváří skvělý pár s paštikou z foie gras s perníkem, sýrovými profiterolkami, pečeným lososem nebo halibutem či se sýry Comté a parmazán.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Historie domu Morel sahá až do roku 1947.

Dnes řídí výrobní proces rodinné trio:

  • Simon spravuje vinici.
  • Pascal zaručuje vynikající výrobní standardy.
  • Emilie dotváří vytvořené láhve ženského vzhledu. Řídí obchod a export.

 

Zaměřují se na jemnost a jemnost, strukturu a rovnováhu, eleganci a rafinovanost šampaňského domu Morel. Duch vinařství je také ztělesněn v touze po ekologickém a udržitelném provozu, zachování vinice pro budoucí generace. Využívají přírodní travní porost, respektují biologický život půdy a dávají přednost mechanickým způsobům práce před chemickými.