LOUIS ROEDERER Carte Blanche Demi sec (0,75l) v dárkové krabičce

  • 1 z 3
LOUIS ROEDERER Carte Blanche Demi sec 0,75l v dárkové krabičce. Bohatá, smetanová chuť s tóny kandovaných citrusů. Ideální pro slavnostní chvíle. Kupte nyní!

  • Na skladě
1 350 Kč
Kategorie: Louis Roederer
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Demi-sec
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Přeneste se do světa nespoutané elegance a staletých tradic s mistrovským dílem z domu Louis Roederer. LOUIS ROEDERER Carte Blanche Demi sec není jen šampaňské; je to tekuté dědictví, které odráží opulentní styl a vznešenost Champagne 19. století, pečlivě uchované pro vaše nejvzácnější okamžiky. A co je nejlepší? Přichází v exkluzivní dárkové krabičce, připravené okouzlit a udělat nezapomenutelný dojem. Zažijte jedinečnou chuť, která vás přenese do éry pravé aristokracie.

 

SRDCE ROEDERER: MISTROVSKÝ BLEND HROZNŮ

Za každou kapkou tohoto božského nektaru stojí precizní alchymie těch nejlepších odrůd. Představte si dokonalou symfonii, kde se snoubí síla a elegance: 60 % ušlechtilého Pinot Noir, které dodává strukturu a hloubku, 30 % elegantního Chardonnay pro jemnost a brilantní kyselinku, a 10 % ovocného Meunier, jež korunuje blend ojedinělou svěžestí. Tato mistrná kompozice je klíčem k jeho nezaměnitelnému charakteru a opulentní chuti.

 

UMĚNÍ ČASU: DOKONALÉ ZRÁNÍ

Kouzlo Louis Roederer Carte Blanche se rodí z trpělivosti a bezchybného řemesla. První kvašení části hroznů probíhá v prestižních dubových sudech, kde víno získává svou komplexnost a hluboké tóny. Následná malolaktická fermentace dává šampaňskému jeho neodolatelnou krémovost a sametovou texturu. Ale skutečná magie se odehrává v temných sklepech, kde toto klenot zraje minimálně 3 roky na kvasinkách, což mu propůjčuje neuvěřitelnou hloubku a bohatost aroma, kterou nikde jinde nenajdete. S dosáží 45 g/l je každá bublinka sladkou oslavou života, perfektně vyváženou pro demi-sec zážitek.

 

SYMFONIE CHUTÍ: ZLATÝ ZÁŽITEK

Připravte se na vizuální i chuťový útok na smysly. Jakmile nalijete Louis Roederer Carte Blanche do sklenice, okouzlí vás jeho zlatá barva s křišťálovými odlesky, které tančí s vytrvalými, jemnými bublinkami – symbolem nekonečné elegance. Přivoníte a objevíte rajskou zahradu plnou lákavých vůní: sladké zralé ovoce, něžný nádech medu, opojných bílých květin a letmých, svůdných tónů pražených sladkých mandlí.

Ale skutečné představení začíná s prvním douškem. Chuť je nezapomenutelně bohatá, smetanová a plná, ale přesto si zachovává ohromující lehkost. Dominují jí zářivé tóny kandovaných citrusů, které přináší osvěžující jiskru a mistrně harmonizují se sladkostí dosáže. Je to chuťová exploze, která tančí na jazyku a zanechává dlouhý, nádherný dozvuk, touhu po dalším doušku.

 

DOKONALÉ PÁROVÁNÍ: ZVYŠTE SVŮJ ZÁŽITEK

Chcete zážitek posunout na další úroveň? Dopřejte si toto výjimečné šampaňské ke sladkým dezertům, které podtrhnou jeho medové a mandlové tóny – myslete na crème brûlée, makronky, ovocné tartaletky s medovou polevou nebo luxusní mandlové koláče. Pro optimální rozvinutí všech jeho nuancí podávejte vychlazené na ideálních 7 - 9°C.

Nenechte si ujít příležitost vlastnit nebo darovat tento klenot. Louis Roederer Carte Blanche Demi sec v dárkové krabičce je více než jen nápoj – je to pozvánka k oslavě života, luxusu a nezapomenutelných chvil. Dopřejte si tento exkluzivní zážitek ještě dnes!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

lr_logo2V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vinařství Louis Roederer je dnes jedním z posledních velkých stále nezávislých "Maison de Champagne", který vždy řídili a stále řídí skuteční odborníci.

Louis Roederer se narodil v roce 1809 ve Štrasburku a společníkem ve vinařství svého strýce Nicolase Schreidera se stal již ve svých osmnácti letech. O šest let později pak podnik zdědil, pojmenoval ho podle sebe a v následujících letech dovedl k nečekanému rozmachu. S pomocí svého bratra Eugéna a Huga (Hugues) Kraffta, neúnavného obchodního cestujícího hovořícího mnoha jazyky, se prodeje během jeho života zvýšily o 600 000 lahví, ze 100 000 na 700 000 lahví ročně. Roku 1870 převzal vinařství jeho syn Louis Roederer II. Zajímavostí je, že Louis junior byl přímo posedlý knihami. Jeho knihovna, s díly a výkresy z 18. století, je považována, po té v Château Chantilly, za druhou největší a nejskvostnější ve Francii. Pod jeho taktovkou dosáhla champagnes Roederer dalšího skvělého úspěchu – prodej dvou a půl milionů lahví v roce 1872, z čehož 666 000 lahví tohoto skvělého šumivého vína putovalo do Ruska (na carský dvůr) a 390 000 lahví do Spojených států amerických. Tento úspěšný vinař však zemřel v roce 1880 v pouhých 34 letech. Vzkvétající podnik po něm přebírá jeho sestra Léonie a její manžel Jacques Olry a po nich jejich děti Louis-Victor a Léon Olry-Roederer, který musel čelit nejednomu úskalí, jenž mu osud připravil – 1. světové válce v letech 1914 až 1918, Říjnové revoluci v Rusku, kvůli které přišlo vinařství o svého největšího odběratele, americké prohibici v roce 1919 a krizi v roce 1929. Léon, známý pro svou eleganci „sportmana“, svými hřebčíny, loveckým vybavením nebo zřízením podnikových odborů, tak po své smrti v roce 1932 zanechal Maison značně oslabený. Jeho obdivuhodná žena Camille Olry-Roederer, která řídila vinařství více než 40 let, vyvedla podnik obrovskou pílí a odhodláním z vinařského stínu. V roce 1979 po ní nastoupil do čela vinařství její vnuk Jean-Claude Rouzaud, vážený enolog, který nastolil politiku upřednostňování kvality nad kvantitou. Vedle řízení „admirálského“ podniku zahájil rozvoj celé řady velkých vín nejen v Champagne, ale také v Bordeaux, v Provence, v Portugalsku a v Kalifornii. Syn Jean-Clauda, Frédéric Rouzaud, převzal řízení podniku v roce 2006 a pozdvihl ambice podniku mezi skupinu velkých vín na světové úrovni.

Cristal – šampaňské carů
Již od první poloviny 19. století věděl Louis Roederer jak dobýt velké trhy jako byla německá knížectví, Holandsko, Švédsko a především pak významný ruský trh. Velký milovník těchto vín, car Alexandr II. poslal svého dvorního sommeliera do Remeše, aby mu přivezl speciální cuvée, tzn. že se podílel spolu se sklepmistrem podniku Roederer na jeho stvoření. Když se v podniku dozvěděli, že je car rozhořčen tím, že lahve se nijak neodlišují od lahví obyčejných smrtelníků, povolali vlámského mistra sklenáře, jenž byl proslulý výrobou úchvatných nebarvených křišťálových lahví s rovným dnem… Tak se zrodil i název mýtického "cuvée de prestige" - Cristal v "nejjasnější" lahvi náležitě ozdobené císařskými znaky.
Za vlády Mikuláše II. se Maison Louis Roederer stal "Oficiálním dodavatelem Ruského císařského dvora", ale říjnová revoluce toto půl století trvající aristokraticko-chuťové souznění ukončila. Na konci dvacátých let 20. století se Cristal vrátil na honosné evropské stoly a později i na ty světové, od té doby je zcela nemožné uspokojit poptávku po tomto skvostu. Jeho sláva je skutečně oslňující.
214 hektarů vinic se rozkládají ve třech hlavních výrobních zónách v Champagne Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Côte des Blancs. Množství hroznů z těchto vinic pokryje dvě třetiny potřeb vinařství, což umožňuje perfektní kontrolu nad výrobou šampaňského. Většina vinařů totiž musí hrozny nakupovat.
Základní osobitost šampaňského spočívá v umění scelovat vína z různých terroirs. Díky bohatosti a různorodosti svých vinic může Louis Roederer využívat obrovské palety vín pro scelování. Drží v ruce všechny trumfy pro sestavení svých cuvées. Vína se však nepoužijí hned. Některá z nic putují mezi "rezervy vinařství" do velkých dubových sudů: přijdou na řadu při scelování šampaňského Brut Premier, aby udržela neměnnost Roederer stylu, nebo poslouží jako expediční likér. Několik tisíc litrů vína vyzrává řadu let ve více než 150 velkých dubových sudech. Jsou to tzv. "rezervní vína". Představují velmi značnou a důležitou investici společnosti: finanční náklady na uskladnění, údržba dřevěných kádí, klimatizace ve skladu, neustálý dohled nad vývojem vína…