Novinka

LOUIS ROEDERER Brut Collection (0,75l) v dárkové krabičce

  • 1 z 2
LOUIS ROEDERER Brut Collection (0,75l) v dárkové krabičce. Směs 41% Chardonnay, 33% Pinot Noir, 26% Meunier z ročníků 2012-2018. Zrání min. 3 roky. Ideální jako aperitiv i k pokrmům. Objednejte nyní!

  • Na skladě
1 395 Kč
Kategorie: Louis Roederer
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Dárkové balení
Země původu: Francie
 

Srdce dokonalosti: Magická směs hroznů

Představte si mistrovské umění blendování, které stojí za každou kapkou tohoto šampaňského. LOUIS ROEDERER Brut Collection je dechberoucí symfonií těch nejlepších odrůd: 41 % Chardonnay pro eleganci a svěžest, 33 % Pinot Noir pro hloubku a strukturu a 26 % Meunier pro bohatost a ovocnost. Tato pečlivě vybraná trojice je zárukou nepřekonatelné harmonie.

Ale to není vše! Tajemství jeho jedinečné komplexnosti spočívá v pečlivém výběru hroznů z několika výjimečných ročníků – od 2012 až po 2018! Dominantní síla sklizně z roku 2018 propůjčuje šampaňskému nezaměnitelnou vitalitu a charakter, zatímco starší ročníky přidávají vrstevnatost a sofistikovanost. To je pravá esence času a trpělivosti, přetavená do tekutého zlata.

 

Alchymie času: Zrození legendy v hlubinách sklepů

Každá lahev LOUIS ROEDERER je výsledkem nekompromisního odhodlání k dokonalosti. Proces zrání začíná magickým tancem – část hroznů prochází prvním kvašením v vybraných dubových sudech. To je tajemství, které propůjčuje šampaňskému neuvěřitelnou hloubku, jemnost a nezaměnitelný tón vanilky a koření.

Následně, u třetiny vína, probíhá malolaktická fermentace – proces, který zjemňuje kyseliny a dodává šampaňskému hedvábnou strukturu a sametovou hladkost, kterou si okamžitě zamilujete. Ale to není vše! Skutečné mistrovství se projevuje v neuvěřitelných minimálně 3 letech zrání ve sklepích, kde na kvasinkách získává svou komplexnost a nezaměnitelný biskvitový charakter. A jako třešnička na dortu, po degorzáži šampaňské odpočívá dalších 6 měsíců, aby se dokonale vyvážilo a připravilo na vaši první ochutnávku. S dosáží pouhých 7 g/l je to čistá, nefalšovaná elegance, která nenechá nikoho na pochybách o své výjimečnosti.

 

Expanze smyslů: Nezapomenutelný chuťový zážitek

Připravte se na explozivní cestu pro vaše smysly! Jakmile se LOUIS ROEDERER Brut Collection rozlije do sklenice, pohltí vás jeho úchvatná, zářivě zlatožlutá barva, protkaná nekonečným proudem těch nejjemnějších perliček, které tančí na hladině jako živé. Jen pohlédněte a víte, že držíte v ruce čistý luxus.

Vůně… ach, ta vůně! Je to hluboké, podmanivé aroma zralého ovoce, kde se snoubí sladkost divokých broskví s šťavnatostí hrušek Williams, svěžestí citrónů a exotikou krvavých pomerančů. Ale to je jen začátek! Přidávají se záhadné jódové a elegantní kouřové tóny, které jsou odrazem mistrovského zrání ve dřevě. A pak, jako zjevení, se objeví rafinované tóny křídy, které slibují neuvěřitelnou koncentraci a ohromující sílu.

První doušek je čirá nirvána! Okamžitě vás pohltí jeho lahodný a plný vstup do chuti, který odhaluje bohatou a robustní strukturu. Každá kapka je šťavnatá, explozivně ovocná a neuvěřitelně koncentrovaná. Osvěžující páteř křídové svěžesti dodává šampaňskému úchvatnou délku, která se zdá být nekonečná. Toto víno je zároveň opojně bohaté s lehce praženým charakterem a přitom mimořádně svěží, zakončené elegantními kouřovými tóny, které zanechávají nezapomenutelný dojem a touhu po dalším doušku.

 

Vaše kulinářská cesta: Perfektní partnerství pro výjimečné okamžiky

LOUIS ROEDERER Brut Collection není jen šampaňské – je to klíč k odemknutí nezapomenutelných kulinářských zážitků. Ačkoli se skvěle hodí jako elegantní aperitiv, který probudí vaše smysly, jeho skutečný potenciál se naplno projeví ve spojení s mistrovskými pokrmy. Dopřejte si ho s autentickým francouzským quichem, nechte se unést bohatostí luxusního humrového bisku, objevte dokonalou harmonii s lehce opečenými mušlemi svatého Jakuba s beurre blanc, nebo povýšte svůj večer s krémovým parmazánovým rizotem.

Pro maximální prožitek doporučujeme podávat při ideální teplotě 8 - 10°C. Jen tak se naplno rozvinou jeho všechny skvostné nuance. Nenechte si ujít tento klenot!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

lr_logo2V roce 1776 založili otec a syn Duboisovi v Reims vinařství, které později prodali Nicolasovi Schreiderovi. Od roku 1819 jej vlastní a spravuje jedna stejná rodina. Vinařství Louis Roederer je dnes jedním z posledních velkých stále nezávislých "Maison de Champagne", který vždy řídili a stále řídí skuteční odborníci.

Louis Roederer se narodil v roce 1809 ve Štrasburku a společníkem ve vinařství svého strýce Nicolase Schreidera se stal již ve svých osmnácti letech. O šest let později pak podnik zdědil, pojmenoval ho podle sebe a v následujících letech dovedl k nečekanému rozmachu. S pomocí svého bratra Eugéna a Huga (Hugues) Kraffta, neúnavného obchodního cestujícího hovořícího mnoha jazyky, se prodeje během jeho života zvýšily o 600 000 lahví, ze 100 000 na 700 000 lahví ročně. Roku 1870 převzal vinařství jeho syn Louis Roederer II. Zajímavostí je, že Louis junior byl přímo posedlý knihami. Jeho knihovna, s díly a výkresy z 18. století, je považována, po té v Château Chantilly, za druhou největší a nejskvostnější ve Francii. Pod jeho taktovkou dosáhla champagnes Roederer dalšího skvělého úspěchu – prodej dvou a půl milionů lahví v roce 1872, z čehož 666 000 lahví tohoto skvělého šumivého vína putovalo do Ruska (na carský dvůr) a 390 000 lahví do Spojených států amerických. Tento úspěšný vinař však zemřel v roce 1880 v pouhých 34 letech. Vzkvétající podnik po něm přebírá jeho sestra Léonie a její manžel Jacques Olry a po nich jejich děti Louis-Victor a Léon Olry-Roederer, který musel čelit nejednomu úskalí, jenž mu osud připravil – 1. světové válce v letech 1914 až 1918, Říjnové revoluci v Rusku, kvůli které přišlo vinařství o svého největšího odběratele, americké prohibici v roce 1919 a krizi v roce 1929. Léon, známý pro svou eleganci „sportmana“, svými hřebčíny, loveckým vybavením nebo zřízením podnikových odborů, tak po své smrti v roce 1932 zanechal Maison značně oslabený. Jeho obdivuhodná žena Camille Olry-Roederer, která řídila vinařství více než 40 let, vyvedla podnik obrovskou pílí a odhodláním z vinařského stínu. V roce 1979 po ní nastoupil do čela vinařství její vnuk Jean-Claude Rouzaud, vážený enolog, který nastolil politiku upřednostňování kvality nad kvantitou. Vedle řízení „admirálského“ podniku zahájil rozvoj celé řady velkých vín nejen v Champagne, ale také v Bordeaux, v Provence, v Portugalsku a v Kalifornii. Syn Jean-Clauda, Frédéric Rouzaud, převzal řízení podniku v roce 2006 a pozdvihl ambice podniku mezi skupinu velkých vín na světové úrovni.

Cristal – šampaňské carů
Již od první poloviny 19. století věděl Louis Roederer jak dobýt velké trhy jako byla německá knížectví, Holandsko, Švédsko a především pak významný ruský trh. Velký milovník těchto vín, car Alexandr II. poslal svého dvorního sommeliera do Remeše, aby mu přivezl speciální cuvée, tzn. že se podílel spolu se sklepmistrem podniku Roederer na jeho stvoření. Když se v podniku dozvěděli, že je car rozhořčen tím, že lahve se nijak neodlišují od lahví obyčejných smrtelníků, povolali vlámského mistra sklenáře, jenž byl proslulý výrobou úchvatných nebarvených křišťálových lahví s rovným dnem… Tak se zrodil i název mýtického "cuvée de prestige" - Cristal v "nejjasnější" lahvi náležitě ozdobené císařskými znaky.
Za vlády Mikuláše II. se Maison Louis Roederer stal "Oficiálním dodavatelem Ruského císařského dvora", ale říjnová revoluce toto půl století trvající aristokraticko-chuťové souznění ukončila. Na konci dvacátých let 20. století se Cristal vrátil na honosné evropské stoly a později i na ty světové, od té doby je zcela nemožné uspokojit poptávku po tomto skvostu. Jeho sláva je skutečně oslňující.
214 hektarů vinic se rozkládají ve třech hlavních výrobních zónách v Champagne Montagne de Reims, Vallée de la Marne a Côte des Blancs. Množství hroznů z těchto vinic pokryje dvě třetiny potřeb vinařství, což umožňuje perfektní kontrolu nad výrobou šampaňského. Většina vinařů totiž musí hrozny nakupovat.
Základní osobitost šampaňského spočívá v umění scelovat vína z různých terroirs. Díky bohatosti a různorodosti svých vinic může Louis Roederer využívat obrovské palety vín pro scelování. Drží v ruce všechny trumfy pro sestavení svých cuvées. Vína se však nepoužijí hned. Některá z nic putují mezi "rezervy vinařství" do velkých dubových sudů: přijdou na řadu při scelování šampaňského Brut Premier, aby udržela neměnnost Roederer stylu, nebo poslouží jako expediční likér. Několik tisíc litrů vína vyzrává řadu let ve více než 150 velkých dubových sudech. Jsou to tzv. "rezervní vína". Představují velmi značnou a důležitou investici společnosti: finanční náklady na uskladnění, údržba dřevěných kádí, klimatizace ve skladu, neustálý dohled nad vývojem vína…