Louis Barthélémy Brut Rosé Rubis (0,75l)

25 % Pinot Noir, 70 % Chardonnay a 5 % červeného vína. Jemná vůně kombinuje eleganci a svěžest Chardonnay s chutí červeného ovoce a třešní Pinot Noir. Na patře je zralé, ale zároveň jemné a elegantní. Kulaté chuti dominuje černý rybíz, rebarborový koláč s drobenkou, broskve a třešně. Závěr je aromatický s jemnou mineralitou.


  • Na skladě
895 Kč
Kategorie: Louis Barthélémy
Barva / Typ: Růžové
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

HROZNY

Odrůdy: 25 % Pinot Noir, 70 % Chardonnay a 5 % červeného vína

Toto růžové šampaňské je vyrobeno metodou míchání, ve směsi je tedy 5 % modrých hroznů vinifikováno jako tiché červené víno.

 

ZRÁNÍ

Šampaňské zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

Dosáž: 9 g/l

 

CHUŤ

Lososově růžovou barvou prostupují třpytivé bublinky. Jemná vůně kombinuje eleganci a svěžest Chardonnay s chutí červeného ovoce a třešní Pinot Noir. Na patře je zralé, ale zároveň jemné a elegantní. Kulaté chuti dominuje černý rybíz, rebarborový koláč s drobenkou, broskve a třešně. Závěr je aromatický s jemnou mineralitou.

 

PÁROVÁNÍ K JÍDLU

Výborně se hodí k bílým masům a dezertům s malým obsahem cukru, například ke gratinovanému červenému ovoci. Samozřejmě lze toto Rosé podávat také jako aperitiv.

Ideální teplota podávání je 8 - 10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Šampaňský dům Louis Barthélémy byl založen v roce 1923 ruskou princeznou Baudry, která uprchla z Moskvy do Epernay. Dům se jmenoval Baudry Lebrun & Cie, ale v roce 2002 ho koupil Jean-Barthélémy Chancel, syn vinařů z oblasti Rhóny. Jako symbol tohoto znovuzrození byl název změněn na Louis Barthélémy a vinařství se v roce 2011 přestěhovalo do Aÿ a usadilo se v tom, co bylo dříve majetkem francouzské koruny za Jindřicha IV.

Dům těží z bohatých a diverzifikovaných smluv o nákupu hroznů ve velkém počtu vinic. Z vinařského prostředí se snaží získat to nejlepší z rozmanitých terroirů Champagne, abychom mohli vyrábět skvělá a hlavně zajímavá šampaňská.