Larmandier-Bernier Longitude 1er Cru Extra-brut Magnum (1,5l)
Popis
HROZNY
Ponořte se do podstaty dokonalosti s Larmandier-Bernier Longitude 1er Cru Extra-brut Magnum. Toto není jen šampaňské – je to mistrovské dílo stvořené z čistoty 100% Chardonnay, symbolizující nekompromisní kvalitu Blanc de Blancs.
Objevte kouzlo preciznosti: všechny hrozny pochází z exkluzivní jedné zeměpisné délky, konkrétně z prestižních Premier Cru vinic Vertus, Oger, Avize a Cramant. Tato jedinečná geografie tvoří základ pro nesrovnatelnou konzistenci a charakter, který nikde jinde nenajdete.
Směs obohacená o 40 % rezervních vín garantuje hloubku, komplexnost a neuvěřitelnou vyváženost každého doušku.
ZRÁNÍ
Přeneste se do světa, kde čas hraje hlavní roli. První kvašení pečlivě vybraných hroznů probíhá v ušlechtilých dubových sudech, dodávajících vínu jemnou strukturu a komplexitu. Následná spontánní malolaktická fermentace zaručuje hedvábnou hladkost a krémovost, která pohladí vaše smysly.
Toto šampaňské pak zraje minimálně 2 roky hluboko ve sklepě na kvasinkách, kde získává svou charakteristickou hloubku a sofistikované tóny briošky. Kulminací tohoto procesu je ruční odkalení, po kterém následuje dalších 6 měsíců dokonalého odpočinku ve sklepě.
S dosáží pouhých 3 g/l se jedná o pravý Extra-Brut, který odhaluje čistou esenci terroir bez jakýchkoli kompromisů.
MAGNUM
Proč si vybrat Magnum? Protože si zasloužíte to nejlepší. Láhev o objemu 1,5l není jen větší, je to klíč k transcendentnímu zážitku. Unikátní tvar a ideální poměr hrdla k tělu láhve výrazně snižují okysličení vína, což umožňuje šampaňskému stárnout s bezkonkurenční elegancí a komplexností.
Tato mistrovská forma uchování zajistí, že každá kapka Larmandier-Bernier Longitude dosáhne svého absolutního vrcholu, nabízec vám šampaňské v jeho nejryzejší a nejintenzivnější podobě. Objevte rozdíl, který promění obyčejný okamžik v nezapomenutelnou oslavu.
CHUŤ
Připravte se na symfonii chutí, která rozproudí vaše smysly. Blanc de Blancs Longitude vás okamžitě okouzlí podmanivou vůní citrusových jader, krémové smetany, křehkého ovoce a svůdně čerstvě upečeného toastu.
Ale skutečná magie se odehrává v chuti: je plná, čiperná a minerální, s precizně pikantní kyselinkou a sametově krémovou pěnou, která tančí na jazyku. Vychutnáte si elegantní noty hrušky, minerální křídy, osvěžujícího zeleného jablka a svěžího citrónu, doplněné o delikátní dotek vanilky. Závěr je ohromující – dlouhý, slaný a neuvěřitelně vybroušený, předčící jakékoli očekávání. Je to chuť, která zůstane s vámi dlouho po posledním doušku.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Pozvedněte svůj kulinářský zážitek na novou úroveň. Toto svěží a elegantní šampaňské je stvořeno pro okamžiky čisté radosti. Je perfektním aperitivem, který vzbudí chuťové pohárky před každým gurmánským dobrodružstvím.
Nebo ho zkombinujte s jídly, která si zaslouží dokonalého partnera: představte si pošírovanou bílou rybu s bohatou beurre blanc omáčkou a čerstvým hráškem, či jemně opečené mušle svatého Jakuba s nádechem citrusů, nebo exotické carpaccio z bílých ryb. Larmandier-Bernier Longitude 1er Cru Extra-brut Magnum nejen doplňuje, ale transformuje každé jídlo v nezapomenutelný zážitek. Podávejte jej při ideální teplotě 8 - 10°C a nechte se unést!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie
Vinařská tradice obou rodin Larmandier i Bernier sahá až do dob francouzské revoluce. V roce 1971 Philippe Larmandier a jeho žena Elizabeth Bernier, která vlastnila vinice ve Vertus, spojili svá jednotlivá vinařství a vzniklo vinařství nové Champagne Larmandier-Bernier. Od roku 1982, kdy zemřel Philippe, vedla vinařství Elizabeth sama.
Roku 1988 se do vinařství ze studií vrací její syn Pierre, aby pokračoval v rodinné tradici. Ten od roku 1992 opět zavedl produkci jednotlivých vín reflektující svůj terroir a od roku 1999 se toto vinařství dalo cestou biodynamiky. Všechny vinice Larmandier-Bernier jsou dnes velmi jednoduše rozpoznatelné, jelikož jsou pokryty bylinným porostem. Pierre je velkým odpůrcem používání jakýchkoliv herbicidů.
Původní kvasinky
Alkoholová fermentace je spuštěna přirozeně původními kvasinkami přítomnými na květu hroznů. Tak se prodlouží vazba na terroir, vína zrají na kalech asi rok, aniž by se provádělo stáčení nebo filtrování: nejdříve děláme víno, než vytvoříme bublinky! Každý rok se karty zamíchají, protože kvasinky se liší podle crus, jejich zaměření a také podnebí daného roku. Původní kvasinky jsou tak dokonale přizpůsobeny ročníku a terroir.