JACQUES SELOSSE VERSION ORIGINALE EXTRA-BRUT (0,75L)

JACQUES SELOSKEE VERSION ORIGINALE EXTRA-BRUT: 100% Chardonnay z Avize, Oger, Cramant. Směs 3 ročníků zraje min. 5 let. Dozáž 1,5 g/l. Elegantní a svěží chuť. Kupte si láhev 0,75L ještě dnes!

  • Na skladě
11 045 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Připravte se na setkání s ikonou, která předčí všechna vaše očekávání. JACQUES SELOSSE VERSION ORIGINALE EXTRA-BRUT – není to jen šampaňské, je to vyjádření mistrovství a nekompromisního génia. Každá láhev je ztělesněním 100% Chardonnay, pečlivě vybraného ze tří po sobě jdoucích ročníků, pocházejících z těch nejposvátnějších Grand Cru obcí Avize, Oger a Cramant. Tyto vinice, položené ve vyšších částech svahů, dávají vzniknout hroznům s bezkonkurenční koncentrací a duší. Nechte se unést dokonalostí, která zrála minimálně pět let před degoržáží, čímž získala neuvěřitelnou hloubku a komplexnost. S pouhými 1,5 g/l dozáže nebo dokonce minimální dozáží se jedná o čistou, nefalšovanou esenci Champagne, kde se každý tón objevuje v té nejryzejší a nejintenzivnější podobě.

Za touto legendou stojí jediný muž: Anselme Selosse, vizionář z Domaine Jacques Selosse, který v roce 1980 přepsal veškerá pravidla hry. Přinesl revoluční filozofii burgundských mistrů do samotného srdce Champagne a odstartoval epochu, jež se dodnes odráží v každé bublince. Zapomeňte na umělá hnojiva, herbicidy a pesticidy – Anselme sází na minimalistický přístup, drží se nejnižších výnosů v celém regionu, aby zaručil nekompromisní kvalitu a autentičnost svých vinic. Vlastní exkluzivních 7,5 ha vinic v Grand Cru a 1er Cru oblastech, a hrozny sbírá o 3–4 týdny později, v momentě jejich absolutní fyziologické zralosti. Primární fermentace probíhá spontánně v dřevěných sudech různých velikostí a víno leží minimálně rok na jemných kvasničních kalech. S minimálním použitím SO2 je každá láhev živým svědectvím terroir, odhalujícím nekonečnou hloubku. Není divu, že jeho plná a charakterní vína vyvolala vlnu emocí a inspirovala takové velikány, jako jsou Egly-Ouriet a Ulysse Collin. Toto je Burgundsko s bublinami – a zaslouží si odpovídající zacházení. Pro maximální zážitek doporučujeme servírovat ve velkých sklenicích burgundského tvaru, nechat víno před servírováním provzdušnit a vyvarovat se přílišného podchlazení. Dopřejte si výjimečnost, která vás definuje a pozvedne váš zážitek na novou úroveň.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.