JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT (0,75L)

Objevte Jacques Selosse Substance Brut. 100% Chardonnay z Avize, solera systém od 1986. Zraje 5-6 let. Nízká dosage, výjimečné víno. Kupte nyní!

  • Na skladě
19 060 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Připravte se na zážitek, který předčí vše, co jste dosud ochutnali. Představujeme vám JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT – šampaňské, které není jen nápojem, ale tekutým mistrovským dílem, ztělesněním revoluce v srdci Champagne.

Tento klenot je stvořen ze 100% Chardonnay, pečlivě sklizeného ze dvou ikonických vinic s optimální jižní a východní orientací v proslulém Avize. To, co dělá Substance skutečně jedinečným, je jeho původ. Není vázáno na jediný ročník, ale je mistrovsky tvořeno prastarým systémem solera, založeným již v roce 1986. Každý rok je nalahvováno pouhých přibližně 22 % vína, což zaručuje konzistentní hloubku, komplexnost a neuvěřitelnou duši, která se s každým douškem rozvíjí.

Jeho cesta k dokonalosti je dlouhá a trpělivá. Víno zraje minimálně 5-6 let na kalech před degoržáží, což mu propůjčuje nevídanou strukturu, krémovost a záplavu nuancí, které odhalíte jen s největším potěšením. S minimální dozáží 0-4 g/l se jedná o nekompromisní vyjádření terroir, které je čisté, upřímné a absolutně výjimečné.

Za tímto fenoménem stojí Anselme Selosse z Domaine Jacques Selosse. Muž, který v roce 1980 přenesl filozofii burgundského vinařství do Champagne a způsobil skutečnou revoluci. Jeho minimalistický, ale hluboce promyšlený přístup ve vinicích – bez umělých hnojiv, herbicidů či pesticidů – a s jedněmi z nejnižších výnosů v celém regionu, je důkazem jeho neochvějné snahy maximálně zachytit autentičnost každé jednotlivé vinice.

Anselme Selosse pečuje o přibližně 7,5 hektarů vinic Grand Cru v proslulých obcích jako Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay a také 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny jsou sklízeny v plné fyziologické zralosti, často o 3–4 týdny později, než je v kraji zvykem, což zaručuje nekompromisní kvalitu a intenzitu chutí.

Každý ročník, každá vinice je ošetřována s individuální péčí. Primární fermentace probíhá spontánně v dřevěných sudech různého objemu (228 l, 400 l a 600 l), kde víno leží alespoň rok na jemných kvasničních kalech. Minimální použití konzervantu SO2 a proměnlivá malolaktická fermentace jen podtrhují přírodní a autentický charakter každé láhve. Rezervní vína se rok zrají ve velkých sudech (foudres) a následně se ukládají do nerezových tanků, což přispívá k jejich neuvěřitelné hloubce a stabilitě.

Vína Domaine Jacques Selosse jsou často nazývána "Burgundskem s bublinami" a právem se k nim takto přistupuje. Pro plné rozvinutí jejich majestátní komplexnosti doporučujeme servírovat je ve velkých sklenicích burgundského tvaru, ideálně po provzdušnění před servírováním, a rozhodně se vyhněte přílišnému podchlazení. Dopřejte tomuto šampaňskému prostor k dýchání a ono vás odmění explozí chutí a vůní, které si navždy zapamatujete.

JACQUES SELOSSE SUBSTANCE BRUT není jen šampaňské. Je to investice do nezapomenutelného zážitku, symbol prestiže a vrchol vinařského umění. Nenechte si ujít příležitost vlastnit kus historie a poznat šampaňské, které ovlivnilo generace.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.