JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT (0,75L)

JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT 0,75L: špičkové víno Pinot Noir z Mareuil-sur-Aÿ, Grand Cru. Vychutnejte jedinečnou chuť z vinice na svahu, vytvořené systémem solera. Objednejte nyní!

  • Na skladě
16 350 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Noirs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Připravte se na zážitek, který překračuje hranice běžného! JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT je více než šampaňské – je to mistrovské dílo, zrozené z hluboké úcty k přírodě a revoluční vize. Ponořte se do příběhu tohoto ikonického klenotu z Grand Cru pozemku „Sous le Mont“ v Mareuil-sur-Aÿ, kde se na sluncem políbeném svahu rodí majestátní réva Pinot Noir. Každá láhev je důkazem trpělivosti a preciznosti, umocněná unikátním solera systémem, který vínu propůjčuje nevídanou hloubku a komplexnost.

Seznamte se s mužem, který navždy změnil svět Champagne – Anselmem Selossem z Domaine Jacques Selosse. Po studiích v Burgundsku, kde nasál filozofii hlubokého respektu k terroiru, způsobil v roce 1980 skutečnou revoluci ve svém rodném kraji. Zapomeňte na konvence! Jeho minimalistický přístup ve vinici – absolutně bez umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů, s jedněmi z nejnižších výnosů v celém Champagne – je zárukou čistoty a nefalšované autenticity. Anselme vlastní poklad v podobě 7,5 ha vinic v nejprestižnějších obcích Grand Cru (Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay) a 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny sklízí s nekompromisní pečlivostí o 3–4 týdny později, než je běžné, aby dosáhly absolutní fyziologické zralosti.

Každý ročník a každá vinice je ošetřena s individuální péčí a hlubokým pochopením jejího potenciálu. Primární fermentace probíhá spontánně v dřevěných sudech (až do 20% nových) různých velikostí, kde víno zraje minimálně rok na jemných kvasničních kalech. S minimálním použitím konzervantu SO2 a bez dozáže (nebo s minimální dávkou) si víno uchovává svůj autentický charakter. Jeho plná, charakterní vína vyvolala vlnu emocí, inspirovala generaci vinařů jako Egly-Ouriet či Ulysse Collin a vysloužila si přezdívku „Burgundsko s bublinami“. Nenechte si ujít ani jediný tón! Pro maximální zážitek doporučujeme servírovat ve velkých burgundských sklenicích, s lehkým provzdušněním a nepodchlazené.

Dopřejte si tento výjimečný zážitek a staňte se součástí historie. JACQUES SELOSSE SOUS LE MONT čeká, aby vás uchvátilo svou neopakovatelnou krásou!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.