JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT (0,75L)

JACQUES SELOSLLE INITIAL BRUT 0,75L: 100% Chardonnay z Avize, Oger, Cramant. Směs 3 ročníků, min. 3 roky zrání. Dozáž 5 g/l. Objevte skvělé šampaňské. Kupte nyní!

  • Na skladě
9 680 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Připravte se na zážitek, který překoná vše, co znáte o šampaňském. JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT je víc než jen víno – je to mistrovské dílo, esence luxusu a dokonalosti. Vyrobeno ze 100% nejvybranějších hroznů Chardonnay, tato ikona v sobě skrývá tajemství tří po sobě jdoucích, perfektně sladěných ročníků z legendárních Grand Cru obcí Avize, Oger a Cramant, zejména z níže položených částí svahů, kde terroir dává to nejlepší. Každá kapka je svědectvím o mimořádné trpělivosti a preciznosti, neboť zraje minimálně 3 roky před degoržáží, aby dosáhla své jedinečné, hluboké harmonie. S dozáží pouhých 5 g/l se jedná o elegantní brut, který vás ohromí svou čistotou, rafinovaností a nezaměnitelným charakterem. Toto je Champagne, které si zaslouží vaši plnou pozornost a obdiv.

Za každou lahví Jacques Selosse stojí jméno, které v Champagne navždy změnilo pravidla hry: Anselme Selosse. Tento vizionář z Domaine Jacques Selosse v Avize, ozbrojen burgundskou filozofií a neochvějnou vírou v terroir, odstartoval v roce 1980 revoluci. Představte si naprostou oddanost – minimalistický přístup, kde se nepoužívají žádná umělá hnojiva, herbicidy ani pesticidy. Kde jsou výnosy tak nepatrné, že každý hrozen je drahocenný klenot. To vše s jediným cílem: zachytit absolutní, nefalšovanou autentičnost každé vinice, aby se příběh země vyprávěl v každém doušku.

Jeho 7,5 hektaru vinic se rozkládá v srdci nejprestižnějších Grand Cru obcí, jako jsou Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay, a také 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny z těchto pokladnic sklizně se sbírají až o 3–4 týdny později, než je běžné, což zajišťuje maximální fyziologickou zralost a neuvěřitelnou hloubku a koncentraci chuti.

Každý ročník, každá vinice dostává individuální péči hodnou uměleckého díla. Primární fermentace? Spontánní, v pečlivě vybraných dřevěných sudech (228 l, 400 l, 600 l), kde víno leží minimálně rok na jemných kvasničních kalech. Malolaktická fermentace probíhá selektivně, konzervant SO2 se používá minimálně a rezervní vína odpočívají rok ve velkých sudech (foudres) a poté v nerezových tancích, než se dokonale propojí. Vína jsou buď zcela bez dozáže, nebo s minimální dávkou, což podtrhuje jejich ryzí a nefalšovaný charakter.

Tato nekompromisní filozofie vyvolala bouři – a právem. Selossovo šampaňské je plné, charakterní a tak provokativní, že inspirovalo celou generaci nejlepších tvůrců, včetně jmen jako Egly-Ouriet a Ulysse Collin. Není divu, že se o jeho vínech mluví jako o „Burgundsku s bublinami“. Je to výzva k novému vnímání šampaňského, které si zaslouží váš respekt a plné prožití, spíše než jen chlazení.

Pro nejlepší zážitek doporučujeme servírovat Jacques Selosse Initial Brut ve velkých sklenicích burgundského tvaru, nechat ho krátce provzdušnit a hlavně – nepodchlazovat ho! Jen tak se vám odhalí celá jeho komplexnost, hloubka a nezapomenutelná elegance.

Dopřejte si tento kousek historie, který je ztělesněním odvahy, inovace a nekompromisní kvality. Není to jen láhev šampaňského, je to brána do světa, kde se tradice snoubí s revolucí a kde každý doušek vypráví příběh. Získejte své Jacques Selosse Initial Brut ještě dnes a pozvedněte svůj prožitek na zcela novou úroveň!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.