JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT (0,75L)

JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT 0,75L: 100% Chardonnay z Grand Cru. Mistrovské dílo s minimální dozáží pro ryzí chuť. Revoluce v Champagne. Objevte "Burgundsko s bublinkami"!

  • Na skladě
9 680 Kč
Kategorie: Jacques Selosse
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: Neročníkové
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Představujeme JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT – 0,75L – klenot, který přepisuje pravidla šampaňského a zve vás k nezapomenutelnému zážitku! Toto není jen Champagne, je to mistrovské dílo, zrozené z hluboké úcty k terroiru a vizionářskému duchu Anselma Selosse.

Ponořte se do čisté esence Chardonnay100% Blanc de Blancs z pečlivě vybraných Grand Cru obcí Avize, Oger a Cramant. Každá láhev je precizní asambláží tří po sobě jdoucích ročníků, která zraje minimálně 3 roky před degoržáží, aby dosáhla bezkonkurenční hloubky a komplexnosti. S dozáží pouhých 5 g/l se odkrývá pravá duše vína, ryzí a nefalšovaná.

Anselme Selosse, génius z Domaine Jacques Selosse v Avize, vnesl do Champagne revoluci. Po studiích v Burgundsku v roce 1980 aplikoval minimalistický přístup ve vinici – bez umělých hnojiv, herbicidů a pesticidů, s jedněmi z nejmenších výnosů v celém Champagne. Jeho cílem bylo vždy maximálně zachytit autentičnost každé vinice. Vlastní 7,5 ha ikonických vinic v Grand Cru obcích Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Aÿ, Ambonnay a 1er Cru Mareuil-sur-Aÿ. Hrozny sklízí v plné fyziologické zralosti – o 3-4 týdny později, než je zvykem, aby zajistil optimální chuťovou bohatost.

Každému ročníku a vinici je věnován individuální přístup. Primární fermentace probíhá spontánně v dřevěných sudech různých velikostí (228 l, 400 l, 600 l) a víno leží minimálně rok na jemných kvasničních kalech. S minimálním použitím SO2 a rezervními víny zrajícími ve velkých foudres, Jacques Selosse tvoří vína plná charakteru a emocí. Není divu, že inspiruje elitu, jako jsou Egly-Ouriet či Ulysse Collin.

Toto není jen šampaňské, to je „Burgundsko s bublinami“! Pro maximální prožitek doporučujeme servírovat v velkých sklenicích burgundského tvaru a nechat ho před servírováním provzdušnit. Nenechte se zmást a víno zbytečně nepodchlazujte – odhalte jeho plný, bohatý potenciál.

Dopřejte si tento poklad a zažijte eleganci, sílu a historii v každé bublince. JACQUES SELOSSE INITIAL BRUT čeká, aby pozvedl vaše smysly a učinil z každé příležitosti oslavu života!

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

Vyhlášený šampaňský dům Selosse se nachází ve vesnici Avize, která se nachází v Côte de Blancs. Rodinný majetek, který zahrnuje téměř 8 hektarů vinic v porostech Avize, Cramant, Oger, Le Mesnil-sur-Oger, Ay, Mareuil-sur-Aÿ a Ambonnay.

Historie

Rodiče Anselma Selosse rodiče provedli svou první vinifikaci v roce 1964. O deset let později dostal Anselme klíče od panství. Svou profesionální kariéru tak zahájil tím, co se stalo celoživotním procesem pozorování, pokusů a omylů a rozjímání o jeho vinařských metodách a praktikách.

Od roku 1990 do roku 1996 byly ve vinicích uplatňovány principy agrobiologie, od roku 1996 se zaměřil na biodynamiku. V roce 2002 se Anselme distancoval od biodynamické doktríny, vzepřel se obvyklým kódům a procesům, protože nechtěl mít žádný podíl na ovlivňování přírody. Začaly ho inspirovat myšlenky a úvahy Masanobu Fukuoay a permakultuře.

Za posledních dvacet let vyvinula rodina Selosse svůj vlastní systém vinohradnictví, což je přístup, který se neřídí žádnou předem stanovenou metodou, ale spíše se neustále přizpůsobuje okolnostem a počasí. Aby vysvětlili svou filozofii týkající se vinné révy, Anselme a Guillaume často odkazují na „sběrače“, tedy ty, kteří se vydávají do přírody sklízet úrodu a sbírat tam nalezené ovoce: „Primum non nocere“. Za prvé, neubližuj…

Jak se blíží čas předání klíčů další generaci v Domaine Jacques Selosse, syn Anselma a Corinne, Guillaume, se od roku 2012 připravuje jít ve stopách svého otce. Během doby, kdy pracoval bok po boku se svým otcem, přirozeně rozvíjel své vlastní vinařské dovednosti a sklony, které do budoucna jistě propůjčí vínům jedinečnou identitu.