HEIDSIECK & CO MONOPOLE BLUE TOP BRUT Jéroboam (3,0L) v dřevěné dárkové krabičce
Popis
Představte si dědictví, které trvá od roku 1785. Šampaňský dům Heidsieck & Co Monopole není jen jedním z nejstarších – je to živoucí legenda, zosobňující více než dvě staletí mistrovství a nekompromisní kvality. Když držíte tuto láhev, držíte v rukou kus historie, která dodnes ohromuje svou elegancí a sofistikovaností.
Hrozny: Srdce dokonalosti
Za každou kapkou tohoto nádherného šampaňského stojí precizně vybrané odrůdy: silný Pinot Noir, elegantní Chardonnay a ovocný Meunier. Tato harmonická symfonie hroznů je pečlivě pěstována a sbírána, aby zajistila nezaměnitelný charakter a hloubku, která okouzlí vaše smysly.
ZRÁNÍ: Čas, který proměňuje obyčejné v legendární
Nenechte se zmást pouhými čísly. Těchto minimálně 15 měsíců zrání hluboko ve sklepech, přímo na kvasinkách, je kouzelným procesem, který propůjčuje šampaňskému neuvěřitelnou komplexnost, jemnost perlení a plnost chuti. Každá bublinka v sobě nese příběh trpělivosti a perfekcionismu.
Chuť: Cesta smyslů, na kterou nikdy nezapomenete
Připravte se na dechberoucí zážitek. Blue Top Brut se vám představí s jiskřivou, jasně žlutou barvou a nekonečným, elegantním perlením, které tančí ve sklenici. Už první přivonění je slibem: explodují v něm exotické tóny šťavnatého manga a ananasu, které se prolínají s delikátními květinovými nuancemi a svůdnými, hřejivými tóny čerstvě upečené briošky. Na patře se rozvine dokonale kulatá, osvěžující a precizně strukturovaná chuť, kde se prolínají esence šťavnatého ananasu, sladkých pomerančů, sametových broskví a křupavých hrušek. Závěr je pak mistrovským dílem – dlouhý, opulentní, s nádechem pečených toastů a hřejivého medu, který zanechá nezapomenutelný dojem a touhu po dalším doušku. Toto není jen šampaňské, je to čistá radost z života.
Párování s jídlem: Kulinární partner pro vaše nejlepší okamžiky
Ať už hledáte dokonalý start pro večer nebo společníka k gurmánskému zážitku, Heidsieck & Co Monopole Blue Top Brut je vždy správnou volbou. Je to ideální aperitiv, který rozproudí konverzaci a připraví vaše smysly. Ale jeho potenciál je mnohem větší! Představte si jej po boku perfektně grilovaných krevet, v kombinaci s delikátním carpacciem z mušlí svatého Jakuba, nebo jako úžasné doplnění k šťavnatému grilovanému kuřeti či bohaté kachně. S tímto šampaňským pozvednete každé jídlo na slavnostní událost.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Dům založil Florens-Louis Heidsieck, mladý Němec z Vestfálska, v roce 1785. Jako výrobce látek založil v Remeši obchodní společnost s vlnou a vínem a pojmenoval ji "Heidsieck & Co". Brzy se vzdává prodeje vlny a zaměřuje se výhradně na obchodování s vínem z oblasti Champagne.
V roce 1818 se dům stává patentovaným dodavatelem šampaňského pro pruského krále a německého císaře.