Gosset Petite Douceur Rosé Extra Dry (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
- Lososově růžová barva a vůně zralých jahod a šťavnatých malin. Chuť je svěží, ovocná s příjemnou sladkostí červeného bobulového ovoce.
- Vynikající cuvée, které nabízí delikátní rovnováhu mezi sladkou, kyselou a ovocnou chutí, díky které je toto víno ideální aperitiv i doprovod pro ovocné dezerty. Oblasti původu jsou: Bouzy, Avize, Le Mesnil-sur-Oger, Ambonnay, Cumières. Teplota podávání šampaňského vína: 8 – 10°C .
- Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi, dozáž: 17 g/l.
- Chardonnay 60 %, Pinot Noir 40 % (včetně 7% červeného vína)
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Tradiční zkušenosti od roku 1584.
Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět šumivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.
Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.