GOSSET Grand Rosé (0,75l)

Výsledná barva této směsi je lososově růžová, intenzivně třpytivá a čistá. Aroma je charakteristické pro Pinot Noir a připomíná malé ovocné plody jako je černý rybíz, maliny a višně. Chuť je ideálním vyvážením mezi Chardonnay a Pinotem Noir s vyvinutým ovocným aroma společně s kořenitým skořicovým pozadím. Víno zrálo po dobu tří let při teplotě 11°C. Skvělé jako aperitiv, ke korýšům, modrým sýrům či dezertům s červeno ovocným základem.


  • Na skladě
1 430 Kč
Kategorie: Gosset
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
 

Výsledná barva této směsi je lososově růžová, intenzivně třpytivá a čistá. Aroma je charakteristické pro Pinot Noir a připomíná malé ovocné plody jako je černý rybíz, maliny a višně. Chuť je ideálním vyvážením mezi Chardonnay a Pinotem Noir s vyvinutým ovocným aroma společně s kořenitým skořicovým pozadím. Víno zrálo po dobu tří let při teplotě 11°C. Skvělé jako aperitiv, ke korýšům, modrým sýrům či dezertům s červeno ovocným základem.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

gosset_logo

Tradiční zkušenosti od roku 1584.

Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět šumivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.

Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.