Novinka

GOSSET Grand Blanc de Blancs (0,75l) v dárkové krabičce

Delikátní víno světle zlatavé barvy s vůní bílých květů. V chuti je harmonické a působí velmi příjemným až hedvábným dojmem na patře.


  • Na skladě
1 395 Kč
Kategorie: Gosset
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva / Typ: Bílé, Blanc de Blancs
Zemì pùvodu: Francie
 
  • Delikátní víno světle zlatavé barvy s vůní bílých květů. V chuti je harmonické a působí velmi příjemným až hedvábným dojmem na patře. Lze cítit typický dotek opečeného toastu a medovosti. Krásně křupavé šampaňské, které se hodí jako výtečný aperitiv. Dozáž: 6g/l.
  • Stylové šampaňské vyrobené ze 100% Chardonnay s nezaměnitelným charakterem terroiru vesnic Blanc de Blancs (Avize, Chouilly, Cramant, Le Mesnil-sur-Oger, Cuis), ale i Blanc de Noir (Villers-Marmery, Tours-sur-Marne, Trépail), které vínu propůjčují jemnost, ale i strukturu. Teplota podávání šampaňského vína: 8 – 10°C .

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

gosset_logo

Tradiční zkušenosti od roku 1584.

Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět šumivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.

Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.