Novinka

GOSSET Celebris Rosé Extra Brut Millesime 2008 (0,75l) v dárkové krabičce

Ve vůni jsou cítit maliny, jahody, borůvky a vanilka, ale také čerstvé květinové tóny fialek.


  • Na skladě
4 950 Kč
Kategorie: Gosset
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Extra Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Ročník: 2007
 
  • Ve vůni jsou cítit maliny, jahody, borůvky a vanilka, ale také čerstvé květinové tóny fialek.
  • Ročník 2007 dal vznikout tomuto krásnému Rosé. Velké Chardonnay z oblasti Côte des Blancs dalo vínu výjimečnou svěžest a odrůda Pinot Noir a kapka červeného vína mu propůjčila krásnou světle růžovou barvu s rubínovými odlesky. Teplota podávání šampaňského vína: 8 – 10°C .
  • Tradiční metoda druhotného kvašení v lahvi, dozáž: 5 g/l.
  • Chardonnay 59 %, Pinot Noir 41 % (včetně 7% červeného vína)

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

gosset_logo

Tradiční zkušenosti od roku 1584.

Po čtyři století byla kladena zvláštní péče na udržení dobré pověsti značky a zachování rodinného know-how při výrobě šampaňského. V roce 1584 Pierre Gosset, městský radní v Ay a pěstitel vína, vyrobil neperlivá převážně červená vína z hroznů, které sklidil na svém vinohradě. V té době bojovala o hrdé místo na stole francouzských králů dvě vína: víno z Ay a víno z Beaune, z několika stovek spolků dále na jihu. Obojí se vyráběla ze stejných vinných odrůd Pinot Noir a Chardonnay. Pověst vína z Ay byla taková, že si zde František I. nechal postavit svou vlastní vinici, kterou nyní vlastní Champagne Gosset. Později v 18. století se začala v Ay a v okolí vyrábět šumivá vína a rodina Gossetových se přirozeně zaměřila na výrobu šampaňského.

Pro výrobu cuvée prodávaného v lahvích v historické stylu probíhá u rodiny Gossetových část výrobního procesu v dřevěných sudech. Nesmí dojít k mléčnému kvašení, aby se zachovala jemná kyselina jablečná, která udržuje přirozené ovocné aroma vína. A stále, jako kdysi, se každý den podle tradice Vinařského domu ručně provádí poignettage, ruční prosívání, a dégorgement, odstraňování sedimentu.