Duval Leroy Rosé Brut Prestige Premier Cru (0,75l)
Popis
HROZNY: ZROZENÍ LEGENDY
Každá kapka tohoto výjimečného šampaňského pramení z hroznů pečlivě pěstovaných na půdě s označením Premier Cru. Odrůdy Pinot Noir a Chardonnay, vybírané s nesmírnou precizností, tvoří základ pro tento mistrovský kousek.
Vinice, jejichž kořeny sahají přes 45 let do hloubky, předávají vínu neopakovatelnou hloubku a charakter, jenž může nabídnout pouze čas a trpělivost. Je to dědictví, které cítíte v každém doušku.
CHUŤ: SYMFONIE SMYSLŮ, KTERÁ OKOUZLÍ
Představte si okamžik, kdy se ve vaší sklenici rozzáří nádherná, živá lososová barva s delikátními jantarovými odlesky – to je první dotek luxusu, který vám Duval Leroy Rosé Brut Prestige Premier Cru nabídne. Je to vizuální symfonie, stvořená z mistrovské kombinace odrůd Chardonnay a Pinot Noir Premier Cru, která vás doslova okouzlí.
Přivřete oči a nechte se unést explozí smyslných vůní. V buketu se rozehrává orchestr divokých třešní, šťavnatého červeného ovoce a exotických fíků, s překvapivými, jemnými tóny zázvoru a muškátu. Každý nádech je pozvánkou do světa absolutní elegance.
A pak ta chuť… plná, bohatá a podmanivá, dokonale zrcadlící aromatickou nádheru. Její výjimečně strukturovaná a elegantní harmonie s pevnou vyzrálostí a dokonalou vyvážeností zanechá trvalý dojem. Toto není jen víno; je to prohlášení. Je to zážitek, který zaujme i ty nejnáročnější milovníky růžových vín a promění každou příležitost ve svátek.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU: POZVEDNĚTE VAŠE GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY
Představte si dokonalou harmonii chutí! Tento exkluzivní Rosé Brut Prestige Premier Cru je stvořen k tomu, aby pozvedl vaše gastronomické zážitky na novou úroveň. Je naprosto vynikající jako společník k delikátnímu tatáráku z lososa či tuňáka, skvěle se snoubí s jemným drůbežím masem nebo korunuje chuť dokonale připraveného pečeného lososa.
Pro optimální rozvinutí všech jeho nuancí podávejte toto šampaňské vychlazené na ideálních 8 - 10°C. Dopřejte si nezapomenutelný zážitek, který si zasloužíte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti. V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.
Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.