Duval Leroy Cuvée Brut Biologique (0,75l)
Popis
HROZNY
Dopřejte si šampaňské stvořené s úctou k planetě. Duval-Leroy Cuvée Brut Biologique je mistrovským dílem z hroznů odrůd Pinot Noir a Chardonnay, které byly pěstovány s nekompromisním závazkem k ochraně a obohacování životního prostředí. Každá kapka tohoto výjimečného vína je výsledkem etického přístupu vinařství Duval-Leroy, jenž je certifikován prestižním ekologickým standardem Ecocert organic FR-BIO-01.
Zrání
Objevte hloubku, která se rodí z trpělivosti a preciznosti. První kvašení pečlivě vybrané části hroznů probíhá v dubových sudech, kde získává víno svůj jedinečný charakter a plnost. Následně toto šampaňské zraje minimálně 6 let v tichu sklepů na kvasinkách, což mu propůjčuje neuvěřitelnou komplexnost a vytříbenost. S dosáží pouhých 4 - 6 g/l si vychutnáte čistý a elegantní projev bez zbytečných přislazení.
CHUŤ
Připravte se na symfonii chutí, která pohladí vaše smysly. Částečná vinifikace v kádích a dubových sudech je zárukou, že toto šampaňské si zachovává původní, ryzí vlastnosti hroznů a rozvíjí silnou identitu. Výsledkem je rafinované víno s čistým, krystalickým buketem, které vás okamžitě okouzlí. Jeho hladká, zeleno-zlatá barva je rozzářena pomalými, jemnými bublinkami, jež tančí na jazyku a zanechávají úžasně živý pocit. V každém doušku rozpoznáte jiskrné tóny zeleného jablka a svěží citrónové kůry, prokládané hřejivou, křupavou chutí teplých briošek. Nečekaný dotek eukalyptu a máty dodává závěru osvěžující suchou a dokonale čistou dochuť, která vybízí k dalšímu požitku.
PÁROVÁNÍ K JÍDLU
Otevřete láhev a proměňte jakoukoliv příležitost ve výjimečný zážitek! Vychutnejte si tento Extra Brut dobře vychlazený jako elegantní aperitiv, který rozproudí konverzaci a probudí chuťové pohárky. Ale jeho univerzálnost vás překvapí – bude se krásně snoubit s delikátním sushi, dokonale doplní křupavou smaženou rybu (á la Fish and Chips) a zcela nově pozvedne chuť pečeného kuřecího prsa s fenyklem. Pro maximální explozi chutí podávejte při ideální teplotě 8 - 10°C. Dopřejte si tento zážitek ještě dnes!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
V roce 1855 se obchodník se šampaňským vínem Armand Edouard Leroy snažil o rozšíření svého obchodu. V hlavě již několik let nosil koncept na přilákání zákazníků a udržení jejich loajality, ale chyběl mu vhodný vinař. Po několika letech usilovného hledání našel jediné vinařství schopné zhostit se tohoto úkolu s ním - jeho jméno bylo Duval. Osud těchto dvou rodin byl spojen sklizní roku 1859, která díky vášni a preciznosti ve výrobě přinesla chuť a styl vína, které bylo světu představeno pod značkou Duval-Leroy. S postupem času si vinařství vybudovalo velmi dobrou pověst zejména díky své odbornosti. V letech 1888 - 1893 ovládli četné výstavy v Barceloně, Monaku, Moskvě a Paříži. Kritici pěli chválu o šarmu, komplexnosti a delikátnosti jejich vín a znalci je obdivovali pro jejich distingovaný charakter a eleganci. Krátce po roce 1911, kdy region Champagne prošel svou první revolucí a kdy převzal oficiální klasifikaci šampaňských vinic, Raymond Duval-Leroy vytvořil první Premier Cru Champagne. Toto šampaňské nazval „Fleur de Champagne“, protože mu připomínalo vůni a jemnost bílých květů vinné révy při prvním ochutnání. Smíchal hrozny pouze z Grand Cru a Premier Cru vinic, aby dostál zásadám své rodiny. Dnes je toto šampaňské vyráběno stále ve Vertus a pouze exkluzivně dostupné na pultech těch nejlepších obchodníků.
Vinice Duval-Leroy se rozkládají na 200 hektarech půdy. Duval-Leroy je přítomen ve všech oblastech, které jsou klasifikovány jako „Grand Cru“ v Cote des Blancs a též téměř ve všech oblastech klasifikovaných „Grand Cru“ v Montagne de Reims. Celkem 40 % produkce pochází z vinic označených Grand Cru a Premier Cru.
Vinný sklep rodiny Duval-Leroy je jedním z prvních, který využívá solární fotovoltaické panely. Skladovací prostory pak pojmou 300 dubových sudů a několik miliónů vinných lahví. Součástí sklepu je i 3,5 km dlouhý křídový sklep, který je pro zrání šampaňského neocenitelný.
Duval-Leroy je jedno z posledních místních vinařství, které je 100% v rukou rodiny a jejich snaha o nezávislost pomáhá konzistentní práci a stabilitě. Od roku 1859, tedy od svého vzniku, je vinařství předáváno z otce na syna již po 6 generací a duch tradice se odráží i v jejich vínech.