De Venoge Cordon Bleu Millésime 2014 (0,75l)

De Venoge Cordon Bleu Millésime 2014: šampaňské z hroznů Pinot Noir a Chardonnay. Ročník 2014 nabídl komplexní chuť s tóny ovoce, medu a toastů. Ideální k drůbeži nebo jako aperitiv. Kupte nyní!

  • Na skladě
2 190 Kč
Kategorie: De Venoge
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,75l
Ročník: 2014
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

ROČNÍK

_x000d_

Ročník 2014 byl pro šampaňské vynikající, přestože vegetační období přineslo tolik zvratů, že to většinu pěstitelů znervóznilo. Relativně teplá zima přešla do extrémně vlhkého jara a mrazy i obzvlášť silné krupobití zničily část úrody. Neuvěřitelné podmínky v srpnu však daly vinobraní nový směr. Tento měsíc přinesl stálá vedra, kdy teploty někdy stoupaly tak vysoko, že se réva začala přehřívat. Slunečné září však umožnilo hroznům dokončit proces zrání. Modré odrůdy jako Pinot Noir a Meunier mohly plně dozrát a Chardonnay bylo bohaté a zakulacené, přičemž si zachovalo potřebnou kyselost.

_x000d_

 

_x000d_

Hrozny

_x000d_

Odrůdy: 75 % Pinot Noir a 25 % Chardonnay

_x000d_

Pinot Noir pochází z Grand Cru a Premier Cru vinic v Ambonnay, Cumières, Grauves a Mailly. Chardonnay pochází z Grand Cru a Premier Cru vinic v Le Mesnil-sur-Oger a Bisseuil.

_x000d_

 

_x000d_

Zrání

_x000d_

Tento Brut zraje minimálně 6 let ve sklepě na kvasinkách.

_x000d_

Dosáž: 6 g/l

_x000d_

 

_x000d_

Chuť

_x000d_

Ve sklenici okouzlí svou sytě zlatou barvou a jemnými bublinkami neúnavně stoupajícími vzhůru. Podmanivá vůně nabízí tóny sušeného ovoce, medu, máslových sušenek a perníkového koření. Chuť je svěží, bohatá a zralá s dotykem minerality. Dominují jí noty křupavých toastů, citrusů, jablek a sladkých švestek - to celé zahalené v sametové textuře. Ve víně se celou dobu promítá krásný balanc zralosti a svěžesti.

_x000d_

 

_x000d_

Párování k jídlu

_x000d_

Toto ročníkové šampaňské je skvělé jako aperitiv, ale také velmi krásně doprovodí uzené drůbeží maso, pečeného mořského ďasa s klobásou Serrano. Jako dezert doporučujeme mille-feuille se slaným karamelem a praženými lískovými oříšky.

_x000d_

Šampaňské doporučujeme podávat o teplotě 10 - 12°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:
Bezpečnostní kontrola

de-Venoge-logo-2048x1024-2

Champagne de Venoge založil v roce 1837 Henri-Marc de Venoge. Ve dvacátých letech 20. století to byla spolu s Moët & Chandon největší vinařská firma v Champagne. Henri-Marc byl prvním, kdo začal své etikety ilustrovat, což bylo v Champagne něco zcela nového. Navrhl ilustrované etikety nejen pro de Venoge, ale i pro Moët a další značky. První etiketa byla oválná se jménem společnosti a dvěma nakreslenými láhvemi. Prestižním cuvée domu Champagne de Venoge je cuvée Louis XV.

V současnosti produkuje de Venoge cca jeden milion lahví.