Bruno Paillard Premiere Cuvée Extra Brut (0,375l)

Vůně je svěží a ovocná, doplněná o aromata citronů a grepu - typická pro Chardonnay. Následují aromata červeného ovoce, zejména malin, višní a rybízu podtrhující přítomnost Pinot Noir. To vše je po chvíli provzdušňování doplněno o ovocné, sladké až exotické vůně Meunier. V chuti můžeme cítit křídovou mineralitu a tóny citrusových plodů, mandlí a pečeného chleba, doprovázené o známky kandovaného ovoce, třešní, fíků a ostružin. Toto Víno má krásnou délku a čistý závěr. 


  • Na skladě
809 Kč
Kategorie: Bruno Paillard
Barva / Typ: Bílé
Obsah cukru: Extra Brut
Oblast: Champagne
Velikost lahve: 0,375l
Balení: Holá láhev
Země původu: Francie
 

Hrozny

Odrůdy: 45 % Pinot Noir, 33 % Chardonnay a 22 % Meunier

Hrozny pochází z více než 30 různých cru.Cca 45 % směsi tvoří rezervní vína z 25 různých ročníků.

Dosáž: 5 g/l

 

Zrání

Víno zraje minimálně 3 roky ve sklepě na kvasinkách.

 

Chuť

Zářivá slámová barva, typická pro vína z prvního lisu, je doplněná o živé a velmi jemné perlení. Vůně je svěží a ovocná, doplněná o aromata citronů a grepu - typická pro Chardonnay. Následují aromata červeného ovoce, zejména malin, višní a rybízu podtrhující přítomnost Pinot Noir. To vše je po chvíli provzdušňování doplněno o ovocné, sladké až exotické vůně Meunier. V chuti můžeme cítit křídovou mineralitu a tóny citrusových plodů, mandlí a pečeného chleba, doprovázené o známky kandovaného ovoce, třešní, fíků a ostružin. Toto Víno má krásnou délku a čistý závěr. 

 

Párování k jídlu

Tento Extra Brut je vynikající aperitiv. Skvěle se hodí k sýrům (Brie de Meaux, Camembert) či zrajícím salámům, ale také i k drůbeži a korýšům.

Doporučujeme servírovat o teplotě 9 °C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bp_logo

Firma Bruno Paillard, kterou založil majitel téhož jména až v roce 1975, je prozatím nejmladší z producentů šampaňského v tomto výlučném vinařském kraji. Její roční produkční kapacita je nyní půl milionu lahví výhradně typu „Brut“.

Vyrábí 3 druhy „non-vintage“ šampaňského a nabízí také několik starších ročníků, z nichž některé jsou velmi vzácné. Zhruba tři čtvrtiny produkce se vyváží do evropských zemí a USA (celkem do 23 zemí) a od roku 2003 také do České republiky. Veškerá produkce je dodávána pouze do gastronomie, vinoték a sběratelům vína. Bruno PAILLARD jako jedna z mála firem v Champagne označuje každou láhev datem tzv. „dégorgement“. To je okamžik, kdy se z láhve po několikaleté fermentaci odstraňuje usazený sediment, přidává se dosážní likér a láhev se definitivně uzavírá korkovým uzávěrem. Doporučuje se pak ke spotřebě v době od tří měsíců do pěti let, za předpokladu správného skladování jaké platí pro šampaňské.