BESSERAT DE BELLEFON GRAND CRU BLANC DE NOIRS (0,75L) v dárkové krabičce
Popis
SRDCE CHAMPAGNE: HROZNY, KTERÉ PSANÍ DĚJINY
Představte si absolutní esenci luxusu, zrozenou z nejúrodnějších vinic. Toto není jen šampaňské, je to symfonie chuti vytvořená z 100% Pinot Noir, odrůdy, která dodává hloubku, sílu a charakter. Je to pravé Blanc de Noirs – bílé víno z černých hroznů, které slibuje nezapomenutelný zážitek.
Každá kapka tohoto skvostu pochází výhradně z legendárních vinic Grand Cru: z majestátního Bouzy, půvabného Ambonnay, vznešeného Verzy a exkluzivního Mailly-Champagne. To jsou terroiry, které zaručují nepřekonatelnou kvalitu a prestiž. S dosáží pouhých 7 g/l se jedná o dokonalé Brut, kde se svěžest snoubí s plností, a kde každý tón je dokonale vyvážený.
TAJEMSTVÍ ČASU: ZRALOST, KTERÁ MĚNÍ PRAVIDLA
Připravte se na cestu do hlubin dokonalosti. Toto šampaňské je výsledkem šestiletého zrání ve sklepě na kalech, což je proces, který mu propůjčuje neuvěřitelnou komplexnost a jedinečný charakter. Žádná malo-laktická fermentace zde není povolena – to je záruka svěžesti, čistoty a vitality, která roztančí vaše smysly.
Co však činí Besserat de Bellefon skutečně unikátním? Je to alchymie, tradice a inovace v jednom. Díky menšímu množství tirážního likéru (směsi, která vyvolává druhé kvašení v lahvi) se rodí nepřekonatelné množství menších a jemnějších bublinek. Tyto drobné perly vytvářejí hedvábně krémovou pěnu, která je předzvěstí toho, co přijde: jedinečné, luxusní sametové textury. Každý doušek je jako pohlazení.
SYMFONIE CHUTÍ: ROZKOŠ PRO VAŠE SMYSLY
Nechte se okouzlit jeho jemnou žlutou barvou s fascinujícími červenohnědými odlesky, které jsou vizitkou vyzrálého Pinot Noir. Vůně je intenzivní a podmanivá, zprvu vás pohladí tóny růžového grepu a šťavnatých broskví, aby se poté rozvinula do opulentních akordů švestek a exotického ovoce. Celkově je aroma mimořádně komplexní a hluboce vyzrálé – slib naplnění každého očekávání.
Bohatá a elegantní chuť je mistrovským dílem, které tančí na jazyku s jemnými bublinkami a nezaměnitelným krémovým šuměním, tak typickým pro Besserat de Bellefon. Objevte minerální hloubku, náznak slanosti, jemnou hořkost a kořeněné tóny, které se prolínají v nekonečně dlouhé a vytrvalé dochuti. To je zážitek, který si zasloužíte.
KULINÁŘSKÝ SKVOST: DOKONALÉ PÁROVÁNÍ PRO NEZAPOMENUTELNÉ OKAMŽIKY
Toto šampaňské je ztělesněním elegance a je ideální nejen jako velkolepý aperitiv, který zahájí každý výjimečný večer. Jeho plný potenciál se však naplno rozzáří ve spojení s mistrovskými masovými pokrmy. Představte si ho po boku dušené telecí svíčkové, která se rozplývá na jazyku, nebo s legendárním steakem Rossini, doplněným o hluboké tóny lesních hub. Je to souznění, které posune vaše kulinářské zážitky na novou úroveň.
Pro dosažení maximální smyslové exploze doporučujeme servírovat při ideální teplotě 8 - 10°C. Proměňte obyčejné okamžiky v nezapomenutelné oslavy luxusu!
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
„Prožitek“ Besserat de Bellefon
- Cuvée des Moines představuje 80 let jedinečného a originálního postupu za použití výběru skutečně nejlepších šampaňských vín.
- K výrobě Cuvée des Moines se používá vysoké procento hroznů Grands Crus a Premier Crus.
- Vinařský dům Besserat de Bellefon využívá méně tirážního likéru.
- Vznikající pěna je lehčí, éteričtější.
- Hluboké a svěží sklepy umožňují pomalé druhé kvašení v láhvi, které podporuje tvorbu nasládlé a přetrvávající pěny.
- Jemné bublinky a lehkost perlení dodávají Cuvée des Moines jeho krémovou, smetanovou příchuť.
- Cuvée des Moines je šampaňské vyrobené zejména pro velmi speciální zážitky na poli enologie a gastronomie.
Základní informace
- Roční výroba přibližně 1 milion lahví
- 3 miliony lahví na skladě
- 30 % produkce jde na vývozní trhy
- 70 % produkce se prodá ve Francii
- Působí na 5 kontinentech, hlavními trhy jsou především Spojeném království, Itálie, Belgie, Nizozemsko, Severní Amerika (USA a Kanada), Japonsko a samozřejmě Francie
Historie
1843: Vinařství Besserat de Bellefon založil v roce 1843 v městečku Aÿ Edmond Besserat z Hautvillers, aby prodával šampaňské nejvyhlášenějším hotelům, restauracím a obchodníkům s víny. V budování pověsti značky pokračovali po převzetí společnosti jeho vnuci, Victor a Edmond.
1920: Edmond se oženil s Yvonne de Méric de Bellefon, dívkou ze šlechtických kruhů regionu Champagne. Tak se zrodil legendární dům Besserat de Bellefon.
1930: „Dokážete vyrobit šampaňské tak lehké a elegantní, že by se mohlo popíjet průběžně během jídla? Pokud to zvládnete, objednám si 1000 lahví místo obvyklých 100...“ Tuto větu napsal ředitel restaurace La Samaritaine de Luxe v roce 1930 Victoru Besseratovi. Na jeho žádost tedy vyvinul Victor Besserat Cuvée, které lze popíjet průběžně při jídle. Stalo se klenotem značky: Cuvée des Moines.
Dnešní vinařství
Za celou řadu let vinařství Besserat de Bellefon nikdy nepřestalo plnit požadavky svých nejnáročnějších a nejzasvěcenějších spotřebitelů. Proto podle této své filozofie doplnilo vinařství Besserat de Bellefon v roce 1999 svůj sortiment o víno Blanc de Blancs, symbol vytříbené čistoty a jemnosti, což jsou vlastnosti propůjčené odrůdou Chardonnay a v roce 2007 uvedlo první archivní ročník tohoto vína, r. 2000, což je víno výjimečné síly. V roce 2009 přichází Cuvée des Moines se svým zatím posledním přírůstkem, Cuvée des Moines Extra Brut, s nepatrným množstvím dodaného cukru a s absolutní čistotou. Mimořádný objev, který odhaluje překvapivé kulinářské a enologické asociace. Dnes významní šéfkuchaři potvrzují pozici vinařství Besserat de Bellefon jako dodavatele ideálního šampaňského pro gastronomické příležitosti, kde vznikají „božské jídelníčky“, které oslavují dokonalou souhru mezi Cuvée des Moines a potravinářskými specialitami. Hymna k probuzení smyslů...
Výjimečný styl
Po prvním alkoholovém kvašení v sudech může proběhnout druhé kvašení nazvané „jablečno-mléčné kvašení“. Při tomto postupu dochází k přeměně kyseliny jablečné na kyselinu mléčnou, přičemž se oslabí ovocné aroma. Tradicí značky Besserat de Bellefon je neumožnit jablečno-mléčné kvašení. Díky této metodě mají šampaňská Besserat de Bellefon plně rozvinou svěžest a ovocitost, které mohou naplno vyjádřit prostřednictvím svých vůní a chutí, navíc mají vyšší potenciál zrání.
Cuvée des Moines - Unikátní v regionu Champagne
Cuvée des Moines má nižší než tradiční dávkování tirážního likéru což způsobuje nižší tlak v láhvi (4,5–5 kg/cm2 oproti běžnému tlaku 6 kg/cm2) a vytváří tak lehounkou pěnu s „krémovým“ vzhledem. V důsledku tohoto exkluzivního zpracování vznikají nejjemnější třpytivé bublinky, unikátní v regionu Champagne.
Výrazná osobitost
Vinařský dům Besserat de Bellefon je členem skupiny, od níž získává rozsáhlé dodávky vinných hroznů z různých vesnic, různých ročníků a odrůd, což mu zajišťuje optimální možnosti pro vytváření různých kombinací. Jedinečný styl, charakterizovaný svěžestí, elegancí a jemnými akcenty, splňuje konkrétní požadavky gastronomického odvětví. Jsou používány originální elegantní lahve ve stylu 18. století. Cuvée des Moines Rosé je jedním z mála šampaňských, které si vybral princ z Walesu!
GASTRONOMICKÉ ZÁŽITKY
Aperitiv, nezbytný okamžik srdečnosti a sdílení, je symbolem francouzského „Art de vivre“ (umění žít). Je to šance jak objevit předkládaná jídla, od nejjednodušších receptů až po ty nejnáročnější. V tomto duchu a na počest velkého úkolu, který byl uložen Victoru Besseratovi, vás vinařství Besserat de Bellefon zve, abyste se vydali za „dobrodružstvím chutí“, které vás nezklame žádnou kombinací Cuvée des Moines s vybranými jídly. Vyhlášení someliéři hledali dokonalé kombinace, od sushi po makarony a přes uzenou šunku po korýše, aby dosáhli nejlepších gastronomických spojení a aby se značka Besserat de Bellefon stala ideálním šampaňským, společníkem vašeho stolování od aperitivu až po moučník. „Řada typů šampaňského se hodí k jídlu, ale pouze jedno, Cuvée des Moines, bylo vytvořeno pro kombinaci s jídlem.“ - Cédric Thiébault – vinař.