Bauchet Cuvée Signature Premier Cru Brut (0,75l)

Složení: 80 % Chardonnay a 20 % Pinot Noir. Obsahuje 20 % rezervních vín. Hrozny pocházejí z vinic Premier Cru v oblasti Côte de Blancs (Bisseuil) a Montagne de Reims (Bisseuil). Toto víno zrálo po dobu 3 let ve sklepích. Dosáž: 8 g/l. 


  • Na skladě
1 150 Kč
Kategorie: Bauchet
Velikost lahve: 0,75l
Obsah cukru: Brut
Země původu: Francie
Oblast: Champagne
Barva: Bílé
 

Jasně zlatavá barva tohoto vína je oživena jemnými bublinkami, které na povrchu vytváří krásnou pěnu.

První přivonění je intenzivní a plné vzpomínek. Okamžitě cítíme vůně, které nám evokují horké léto. Jsou to především pečené broskve, med, kandované citrusy a mandle. Tato ovocnost je doprovázena sekundárními tóny pečeného chleba a másla, které podtrhují krásnou vyzrálost tohoto vína. Po chvíli provzdušňování můžeme cítit sílu žlutých květů jako jsou mimóza či řepka. Jedná se o velmi komplexní víno snoubící v sobě mladost i vyzrálost s krásnými tóny autolýzy. 

Útok na patro je velmi živý, plný jemných bublinek. Po chvílí se však objeví krásně čisté víno s dokonalou rovnováhou cukru a kyselinky, jež přináší vínu jak tělo, tak i příjemnou svěžest. Závěr je velmi dlouhý s přetrvávajícími tóny citrusů, mandlí a vlhké křídy.

Toto víno se skvěle hodí k rybám či jemnému bílému masu. Výborně podtrhne chuť lososa, srdcovek, šafránového rizota, či bílé klobásy. Víno doporučujeme podávat o teplotě 8-10°C.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

bauchet_logo

Rodinný šampaňský dům s historií sahající až do roku 1920. Rodina využívá 34 hektarů vinic rozložených na 7 různých terroir.

Vinice

Vinice se nacházejí v terroirech Côte des Blancs, Montagne de Reims a v Côte des Bar a jsou osázeny výhradně ušlechtilými odrůdami vinné révy.

  • 9 hektarů Premier Cru se nachází v Grauves (Côte des Blancs) a v Bisseuil (Montagne de Reims).
  • 25 hektarů, převážně s Pinot Noir, roste v Côte des Bar v Bar sur Seine, Bragelone-Beauvoir (poblíž Riceys), v Saulcy, ve Vitry le Croisé a v Bligny.

Částečné přesazování révy, které se provádí každý rok, domu umožňuje mít silné a zdravé révy, které jsou v průměru 20 let staré.

Výroba

Všechny různé fáze vývoje a vinařských procesů jsou prováděny na statku BAUCHET, rodinou a kvalifikovaným personálem. Takže vše je 100% Made in the Bauchet Estate.

V Bisseuil jim dva nejmodernější lisy na 8 000 kg umožňují šetrně lisovat vzácné hrozny, aby získali mošt, který je co nejčistší a průzračný. Šampaňské Bauchet obsahuje pouze ty nejušlechtilejší šťávy „cuvée“ (tedy ty z prvního lisování).  Vína kvasí ve sklepech v Bisseuil po dobu 2 až 8 let tak, aby šampaňské dosáhlo plné zralosti.

Ekologie

V roce 2020 provedl dům Bauchet významnou ekologickou transformaci, která vyústila v získání certifikací High Environmental Value (HVE) a Sustainable Viticulture in Champagne (VDC). "Je důležité nabízet vynikající produkty a toho je třeba dosáhnout pomocí respektu k životnímu prostředí a nového přístupu k naší práci na vinicích.", říká Robin Bauchet.