Bauchet Cuvée Saint-Nicaise Premier Cru Brut 2013 (0,75l) v dárkové krabičce
Popis
VÝJIMEČNÝ ROČNÍK 2013: DĚDICTVÍ VYTRVALOSTI A DOKONALOSTI
Rok 2013. Rok výzev, které se proměnily v triumf. Zatímco chladná a vlhká zima i jaro zpočátku testovaly trpělivost přírody, a hrozny se potýkaly s nepříznivými podmínkami, září přineslo zásadní zvrat. Teplé a slunečné dny, které následovaly, zachránily úrodu a umožnily hroznům Chardonnay i Pinot Noir dosáhnout optimální zralosti. Pozdní sklizeň, pečlivě načasovaná, zajistila, že každý hrozen absorboval maximum esence z půdy i slunce. Tento ročník je tak živým svědectvím o síle přírody a mistrovství vinařů, kteří dokázali proměnit výzvy v ryzí zlato – šampaňské s nezaměnitelným charakterem a hlubokou duší.
MAJESTÁTNÍ HROZNY: 100% CHARDONNAY Z PREMIER CRU VINIC
Představujeme Vám čistotu samotnou – ročníkové víno, které je poctou hroznům Chardonnay. Toto je pravé Blanc de Blancs, ztělesnění elegance a sofistikovanosti.
Každá kapka tohoto šampaňského nese v sobě odkaz prestižních vinic Premier Cru. Hrozny pečlivě vybírané z proslulých oblastí Côte des Blancs (Grauves) a Montagne de Reims (Bisseuil) propůjčují tomuto cuvée nezaměnitelnou mineralitu a komplexnost, které jsou synonymem pro špičková šampaňská.
S precizní dosáží 7 g/l je toto šampaňské dokonale vyvážené, nabízí harmonii svěžesti a jemné bohatosti, která uspokojí i ty nejnáročnější patra.
CHUŤOVÝ SYMFONIE: OD TOASTŮ PO SVĚŽÍ GREP
Ponořte se do vizuálního zážitku s Cuvée Saint-Nicaise – jeho jasná žlutá barva se zelenkavými odlesky a nekonečné provázky třpytivých bublinek slibují něco mimořádného. Vůně je okouzlující balet tónů: nejprve vás pohladí hluboké, bohaté esence toastů a křehkých lískových oříšků, které elegantně doplňuje jemné minerální zakončení. Jak se víno otevírá a dýchá, probouzí se skryté poklady: svůdné tóny kandovaných citrusů, aromatického tymiánu a hřejivých, čerstvě upečených briošek. V chuti je toto šampaňské čisté a jiskrné, plné života, s dominantními akcenty šťavnatého citrusu a medové sladkosti. Dlouhá, rafinovaná dochuť zanechává na patře osvěžující minerální stopu, provoněnou vitalitou čerstvého grepu. Je to degustace, která se stane nezapomenutelnou vzpomínkou.
KULINÁRNÍ SETKÁNÍ: DOKONALÁ HARMONIE CHUTÍ
Pro plné rozvinutí jeho jemné struktury a živého temperamentu podávejte tento výjimečný ročník při teplotě mezi 10 a 12 °C. Toto je šampaňské, které vyžaduje pozornost a nabízí odměnu.
Jeho přirozeným partnerem na stole jsou delikátní mořské plody. Představte si čerstvé sushi, šťavnaté krevety, filé z platýze nebo královské mušle svatého Jakuba – každý z těchto pokrmů bude s tímto šampaňským tvořit symfonii chutí. A pro ultimativní zážitek? Doplňte ryby jemnou máslovou omáčkou s citrónem – uvidíte, jak se chutě snoubí v dokonalé harmonii, která pozvedne vaši hostinu na zcela novou úroveň. Dopřejte si tento exkluzivní zážitek a objevte kouzlo, které Bauchet Cuvée Saint-Nicaise Premier Cru Brut 2013 přináší na váš stůl.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Rodinný šampaňský dům s historií sahající až do roku 1920. Rodina využívá 34 hektarů vinic rozložených na 7 různých terroir.
Vinice
Vinice se nacházejí v terroirech Côte des Blancs, Montagne de Reims a v Côte des Bar a jsou osázeny výhradně ušlechtilými odrůdami vinné révy.
- 9 hektarů Premier Cru se nachází v Grauves (Côte des Blancs) a v Bisseuil (Montagne de Reims).
- 25 hektarů, převážně s Pinot Noir, roste v Côte des Bar v Bar sur Seine, Bragelone-Beauvoir (poblíž Riceys), v Saulcy, ve Vitry le Croisé a v Bligny.
Částečné přesazování révy, které se provádí každý rok, domu umožňuje mít silné a zdravé révy, které jsou v průměru 20 let staré.
Výroba
Všechny různé fáze vývoje a vinařských procesů jsou prováděny na statku BAUCHET, rodinou a kvalifikovaným personálem. Takže vše je 100% Made in the Bauchet Estate.
V Bisseuil jim dva nejmodernější lisy na 8 000 kg umožňují šetrně lisovat vzácné hrozny, aby získali mošt, který je co nejčistší a průzračný. Šampaňské Bauchet obsahuje pouze ty nejušlechtilejší šťávy „cuvée“ (tedy ty z prvního lisování). Vína kvasí ve sklepech v Bisseuil po dobu 2 až 8 let tak, aby šampaňské dosáhlo plné zralosti.
Ekologie
V roce 2020 provedl dům Bauchet významnou ekologickou transformaci, která vyústila v získání certifikací High Environmental Value (HVE) a Sustainable Viticulture in Champagne (VDC). "Je důležité nabízet vynikající produkty a toho je třeba dosáhnout pomocí respektu k životnímu prostředí a nového přístupu k naší práci na vinicích.", říká Robin Bauchet.